Yeah Baby, Blue suede shoes…

Door Ro&Es-Big-USA-Roadtrip - 24-03-2019 05:20

Om half tien rijden we richting Memphis, onder weg slaan we nog even wat Glutenvrij voedsel in voor Es. Ondanks dat er wel restaurants zijn die het zeggen dat ze glutenvrije maaltijden hebben is het toch lastig. Maar bij Whole Foods is het een paradijs voor Es. Hier nemen we maar even genoeg in voorraad. Daarna lekker op weg. De navigatie zegt dat we er rond half twee moeten zijn. Niets is minderwaar…

We rijden richting een RV plaats naast Graceland dan hoef je alleen maar de straat over te steken en je kan naar binnen. Rond half twaalf rijden we een rustplaats op om even de benen te strekken en even gebruik te maken van het toilet. Ik zie dat er een Roadbear RV staat en vraag aan ze of alles goed is met ze. Het zijn twee stellen die samen reizen in een grote RV. We hebben ze niet gezien bij de oplevering blijkt dat ze zelf daarheen zijn gegaan en in de ochtend de RV hebben opgehaald voor de meute. Ook zij gaan naar Memphis en willen op de RV camping ‘Tom Sawyer’ gaan staan die wij ook wilde doen na aanraden. Ik geef aan dat de RV plaats is overstroomd door de Mississippi river dus die is gesloten. Ze besluiten ook op onze RV plaats te gaan proberen.

We eten eerst wat en daarna gaan we weer op pad. We moeten nog zo’n ander half uur. Helaas werden dat er vier en half. Eerst zijn er weg werkzaamheden en daar na twee ongelukken waar de gehele rijbaan afgesloten werd. Uiteindelijk in Memphis beland en dan blijkt dat de RV plaats vol is… ja dat krijg je als je niet reserveert. De dame geeft aan dat de buren ws wel plek hebben. En inderdaad dat hebben ze en we staan toevallig bij het stel dat we in de middag tegen kwamen.

Vanavond even naar downtown Memphis met een Uber gegaan, naar Beale street. Het is er gezellig maar erg druk. De Uber chauffeur geeft aan dat het straks nog veel drukker wordt doordat het stadion uit gaat. De NBA Memphis Grizzlies spelen vanavond en wanneer het stadion uitgaat is het erg druk. Ook waarschuwt hij ons om niet donkere stegen in te gaan. Op straat staat overigens erg veel politie dus ze verwachten blijkbaar nogal wat. Er spelen net als in Nashville aardig wat band hier lekkere blues. In elke tent is wel wat te zien ook op straat spelen bands of muzikanten.

Helaas vandaag geen tijd gehad voor Graceland maar dat zien we morgen wel even als we langsrijden, de rest op internet. Morgen een lange trip naar Hot Springs, even uit de stadsdrukte en lekker de natuur in.

Daarna richting Dallas en Fort Worth… Nu ga ik slapen en terwijl ik dit schrijft hoor ik denk ik schoten in de verte. Poppoppoppop!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan