Grand Canyontje en Cadillac Ranch...

Door Ro&Es-Big-USA-Roadtrip - 30-03-2019 04:30

Vandaag brengen we een bezoek aan de fameuze Cadillac Ranch (een verzameling bontgekleurde kunst-Cadillacs) en je kan er een graffiti-spuitbus kopen om het kunstwerk een persoonlijk tintje te geven. Eerst gaan we naar Bill's Backyard Classics, ze hebben er Hot Rods en Mussle Cars. Gewoon even verlekkeren bij een privé collectie wagens. Ze hebben er 150 stuks staan in allerlei uitvoeringen, echt geweldig. Het entree is 20 dollar en ernaast zit een kerel (hippie uiterlijk) die begint te praten zodra we het geld in een oude Gas-tank gestopt hebben. Hij is de beheerder van het wagenpark, de wagen zijn van Bill and Linda Pratt, Bill heeft heel veel geld verdiend met uitvinden van dingen en een ervan is iets om veevoer mee te mengen of zo. Er staan wat geweldige wagens die best zullen opvallen bij ons thuis maar ze kosten ook wel wat. Na een persoonlijke tour van de beheerder komen er ineens een paar kerels binnen uit Oostenrijk, tijd om afscheid te nemen van onze tourgide en op weg te gaan naar Palo Duro Canyon. Op de wegen hier zie je heel veel dode wilde dieren liggen, Wasberen, Stinkdieren, Herten en nu weer een dode Cayote.

Palo Duro Canyon State Park is het grootste Canyon na de Grand Canyon. Het leuke is dat we er gewoon met de RV in kunnen rijden. We horen van de Ranger dat er diverse hike trails zijn en we kiezen niet de moeilijkste uit. De omgeving is schitterend ook hier beneden zijn campeerplekken we hadden nog geprobeerd om daar te overnachten maar alles zat al vol. Het zou wel echt schitterend zijn geweest, zeker nu we daar lopen die rust heerlijk.

Het wandelpad loopt langs een riviertje, het weer is heerlijk lekker warm wat wil je nog meer. Opeens ziet Esther iets lopen voor ons en na goed zoeken zien we twee gigantische Kalkoenen gewoon in het wild. Super grappig die beesten. We besluiten even later met de RV nog wat verder de Canyon in te rijden, we rijden erg langzaam en ineens lopen we twee herten voor de wagen langs. Ze blijven nog even staan kijken naar ons om dan rustig verder te lopen. Even later ziet Es weer iets en het blijkt een Roadrunner te zijn, wat apart is omdat ik op de weg naar de Canyon nog een dode Cayote zag liggen naast de weg. Dus die zal niet meer achter deze Roadrunner gaan, Beeb! Beep!

We eindigen onze dag bij Cadillac Ranch, en zoals ik al had gehoord het heeft zijn charme in de loop van de jaren behoorlijk verloren. Ik kan me nog herinneren dat ik ooit een reisgids moest opmaken waarin deze Cadillacs afgebeeld stonden. De spuitbussen liggen met stapels in een container bij de ingang hoewel ingang, een hek niet meer. We zien mensen lopen met spuitbussen om hun eigen tag op de wagens te zetten. Dat hebben er genoeg gedaan zien we, de laag verf is denk ik zo’n 10 cm dik.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan