Een lange dag rijden voor de boeg…

Door Ro&Es-Big-USA-Roadtrip - A couple of years ago

We hebben besloten om direct door te rijden naar Palm Springs California. Waarom? Nou het schijnt koud te zijn in Flagstaff het vriest er en we willen graag warmte. Dus het plan is om lekker vroeg op pad te gaan en Esther zal de eerste deel rijden. De tocht zal ongeveer 430 mijl bedragen waar we dan ook zo’n 8 uur over zullen doen. Ik dacht dat we gewoon over de snelweg zouden gaan scheuren maar niets is minder waar.

Wow! Onze navigatie heeft een cadeautje voor ons uitgekozen zeg, niet te geloven. We rijden om 06:45 weg van de camping en in plaats van richting Flagstaff te gaan, rijden we de andere kant op. Maar die navigatie heeft ons al zover gebracht dus die zal het wel weten. Op een gegeven moment moeten we rechtsaf en rijden we de highway op, de Pony Express Route blijkt het te zijn. Het is echt een schitterende route door een sprookjes achtig landschap met kleine dorpjes, van die echte Amerikaanse bergdorpen met veel outdoor mogelijkheden. Helaas hebben we een afstand af te leggen anders zouden we elke keer stoppen om even te kijken. Op een gegeven moment rijden we uit zo’n dorpje om ineens een berglandschap te zien met alleen maar dennenbomen erop, zover je kan kijken. Ook zien ook nog sneeuw liggen naast de weg. Het is op het moment 2 graden buiten maar dat komt omdat we behoorlijk hoog zitten.

Wanneer we een paar uur verder zijn komen we weer wat lager en van de bergen in weer een ander landschap, daar verbazen we ons nog steeds over wat een differentiatie van natuur er hier is. Nu zien we in plaats van bomen alleen maar cactussen zover we kunnen zien. En niet van die kleine maar het lijken net bomen.

De weg gaat langzaam over in een snelweg en we schieten lekker op, welcome in California verschijnt er naast de weg. Onze laatste staat! Maar ook wel de warmste hopen we, het zonnetje schijnt lekker en de temperatuur die we inmiddels op celcius hebben gezet geeft 28° aan. Dus dat komt goed, lekker!

Wat we ook merken is dat de benzine ineens met een dollar duurder is geworden, helaas loopt dat nog op wanneer we in LA zijn. We hebben niets geboekt in Palm Springs dus we hopen we als we aankomen op een plek maar dat zal best goedkomen. De rit is inmiddels de zevende uur ingegaan en we rijden langs Joshua Tree. We hebben niet de energie om daar nog even te gaan kijken maar gelukkig zien we vanaf de weg ook wel eea. De borden Coachella / Palm Springs volgen al snel en we rijden een smalle weg in. Opeens zien we allemaal vlinders langs de weg en helaas ook op onze voorruit die al snel geel ziet van het vlinderbloed. Helaas kunnen we ze niet ontwijken het zijn er best veel. Blijkbaar is er een vlindertrek gaande het zijn er duizenden. Het is een mooi gezicht op je voorruit na dan.

We komen aan op de camping en gelukkig is het geen probleem om een plek te krijgen. Palm Springs centrum is niet op loop afstand en aangezien we besloten hebben om morgen al naar LA te rijden houden we het voor vandaag voor gezien.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!