LA, Hollywood, Moviestars, neighbors and singer/songwriters…

Door Ro&Es-Big-USA-Roadtrip - A couple of years ago

Vandaag vertrekken we richting LA, het is zondag dus lekker rustig… ja juist! Eerst nog even inslaan bij Wallmart enz. Daarna lekker op weg de rit zou zonder op onthoud zo’n twee uur duren het worden er drie. De mensen in LA kunnen echt niet rijden wat een assholes daar zeg van links naar rechts zonder richting aan te geven en remmen wanneer het niet nodig is. Overal op de snelweg ligt glas en onderdelen van wagens van alle ongelukken die er zijn gebeurd. We zien er genoeg, gelukkig blijft het ons bespaard allemaal.

We arriveren op de RV park Hollywood bij van Nuys het is een klein park met voornamelijk locals die er wonen. Het is erg leuk ingericht en de eigenaar helpt ons in onze spot maneuvreren die behoorlijk krap is. Na wat heen en weer rijden en achteruit steken staan we op onze plek voor de komende twee nachten. De eigenaar sluit alles voor me aan wat  oor het eerst is deze reis. Naast ons staat een andere Roadbear en het blijken Nederlanders te zijn die de camper een dag na ons hebben opgehaald. Hun einddoel is LA hier dus en moeten hem over twee dagen inleveren wanneer wij naar Santa Barbara vertrekken. De buurvrouw is  een reisconsulente en wil voor ons eventueel wel een leuke wagen regelen om LA te bekijken. Ze hebben zelf een Ford Mustang cabrio, we zullen het overwegen. De wereld is klein ze kent toevallig mensen van Personal Touch Travel die ik ook ken.

We settelen ons en gaan even wat lopen in de buurt, helaas is er niet veel te doen hier. LA is geen stad waar je van het ene punt naar het andere leuke punt kan lopen. Alles ligt hier zover uit elkaar dat je dus een wagen nodig hebt.

De volgende dag hebben we afgesproken met Didier, Didier is onze oude buurjongen van het plein. Hij is werkzaam bij Aaron Sims in LA, Burbank. Hij is Mattpainter en ontwerpt voor grote film producties scenes. We krijgen een rondleiding in het bedrijf dus daar kijken we naar uit. We hebben om 09:45 afgesproken en pakken dus om 08:15 uur een Uber. De Mustang gaat het niet worden die zou meer aan de kant van de weg staan dan dat we erin rijden. Met het oog op de maandag ochtend drukte lekker vroeg op pad. En wat denk je? We zijn er dus zo een uur te vroeg. We gaan de buurt dan maar verkennen en een Starbucks scoren in de buurt.

Wanneer we terug lopen komt ook Didier aan en voor de tweede keer zien we hem in LA vier jaar geleden en nu dus. Binnen is het een belevenis, van alle blockbusters waar ze aan hebben meegewerkt staan figuren, Aquaman, Stranger Things, Teenage Ninja Turtles enz. Geef foto’s maken staat er maar er is niemand en ik heb het bordje nog niet gezien ;-)

Didier zijn collega doet onze rondleiding en laat het bedrijf zien. Helaas is het een beetje snel omdat ze hun maandag morgen gesprek hebben even de planning van de week doornemen. Aaron Sims was er nog niet maar zijn kantoor zag er vreselijk vet uit, ook de designers en Art Directors ruimte deed me veel aan onze ruimtes denken. One mind blijkbaar.

We hebben een tour bij Warner Bross geboekt hierna dus we gaan lekker lopen, volgens Didier is het een klein uurtje de straat uit. De tour is een echte aanrader om te gaan doen als je ooit in LA bent. Erg leuk om van alles te zien waar bekende series en films nog steeds elke dag worden opgenomen. Shows als Ellen en series als The Big Bang Theorie krijg je te zien of de set van Gillmore Girls. Het gebeurd allemaal in een vergrootte golfkar waar je met zo’n acht man inzit. Ze rijden je overal heen en vertellen van alles het duurt ongeveer twee en een half uur. Uiteindelijk kom je uit in Central Perc het bekende café van Friends waar je wat kan eten of drinken. Met daarnaast uiteraard een shop om bekende serie attributen te kunnen kopen.

Omdat het nog lekker vroeg is 14:30 gaan we met een Uber naar Santa Monica pier lekker bij het strand en even genieten van het zonnetje. Op de pier staat een kerel van in de 50 op zijn manier te dansen met een headset op en muziek uit een paar grote speakers. Ik kijk het van een afstandje samen met een Amerikaan die mij hoofdschuddend aankijk. Het interesseert de kerel totaal niet of iemand hem vreemd vind blijkbaar hij verkoopt T-shirts en zijn tipgeldpot wordt rijkelijk gevuld. Wie weet zeg ik mijn mede verbaasde kijker lacht hij het hardst als hij vanavond van de pier loopt met 1000 dollar.

Omdat we nog wat tijd te overbruggen hebben en we een beetje moe worden gaan we naar de bioskoop. Captain Marvel is net uit en die hebben we nog niet gezien. Hij duurt iets langer dan twee uur dus dat is net de te overbruggen tijd voordat we weer met Didier hebben afgesproken om ergens wat te gaan eten.

Uber brengt ons wederom naar Didier die in een restaurant ergens in LA zit te wachten op ons. We zitten lekker buiten en het is er druk en gezellig. Didier verteld ons van zijn projecten en geeft aan dat waarschijnlijk zijn vriendin ook nog even langskomt. Lea heet ze en ze is een leuke praatgrage meid. Ze is singer/songwriter dus direct even luisteren op Spotify Indy pop en het klinkt lekker. Lea Capelle https://open.spotify.com/artist/0PfHNpNJiLh0QtdfZPqZxa?si=D7RDFruHRTimcY56wz_gVQ

Check her out!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!