Cadeautjes en veel plezier…

Door Ro&Es-Big-USA-Roadtrip - A couple of years ago

De afgelopen dagen waren geweldig en de afsluiting gisteravond op het strand was helemaal top!

Vrijdag zijn Es en ik in het stadje naast Pismo, Grover beach geweest. Op het oog een saai stadje veel winkels die oud of leeg stonden en wat peikfijn winkels, maar toen we eenmaal verder en naar de overzijde van de straat waren gelopen kwamen we toch iets leuks tegen. Het was een soort bloemenwinkel Rons genaamd, maar dan een die zeker niet mis zou staan in hip LA. Monniken gezang op de achtergrond en erg leuke vernieuwende spullen. Dus dan verwacht je wel een hip jong ding als eigenaar maar niets is minder waar, Ron is de eigenaar en is in de 60 met een aardig overgewicht. Hij is een erg vriendelijke kerel die direct met je in gesprek gaat. Het blijkt dat hij en zijn vrouw 47 jaar geleden in Rotterdam hebben overnacht op hun huwelijksreis door Europa. Hij is zelfs door het bed gezakt in het hotel en heeft het bed moeten betalen. Begrijp jij dat? Vraagt ie mij… Ik zeg ‘if you break it you pay it.’

We lopen wat rond en ik vraag hem wat een planten hanger kost die we mooi vinden. Deze zou erg mooi passen in ons nieuwe appartement op Fuerteventura. Hij haalt hem van het plafond en geeft hem mij en zegt it’s a present from me to you. We zijn met stomheid geslagen en Es krijgt zelfs tranen in haar ogen. Kijk zegt ie dat is mooi, dan kan je altijd denken aan ‘that Fat Fuck from Grover Beach’. We zullen het zeker nooit vergeten.

Eenmaal terug op de camping zie ik Steve bij zijn Big Green Egg staan, en als BBQ fan even checken wat hij aan het maken is. Het blijkt Pulled Pork te zijn en hij nodigt ons uit om mee te eten. Dat slaan we natuurlijk niet af en we spreken af om 19:00 uur. Ik had nog wat pepers liggen dus die even gevuld met roomkaas en omwikkeld met bacon (ja die dikke) en ze even bij Steve langs gebracht. Dan kan hij ze nog even op de BBQ leggen. Het eten en de gezelschap was geweldig ook Julie en John kwamen langs. Het blijkt dat Steve en Angela, Joe Bonamassa kennen via een goede vriend die ook een erg goede gitarist is, dus al snel wat muziek uit gewisseld. Ik heb ze Kovacs laten horen en die is direct favoriet geworden bij ze. Dus wie weet is dit een Amerikaanse start voor haar.

Zaterdag, Es en ik lopen nog even naar Grover Beach we hebben een erg leuk koffie tentje gevonden met de heerlijkste koffie en cakejes die ook Es kan eten. Het is geweldig weer en vanavond is de Bonfire op het strand waar we naar uit kijken. Steve vraagt of ik straks met hem meegaat naar Arroyo Grande een klein stadje niet ver van Pismo Beach vandaan waar blijkbaar de beste gitaarshop van California zit. Lijkt me leuk Es gaat lekker naar het strand. Die winkel is echt niet normaal, ik denk dat ze er wel 1500 stuks hebben en ze hangen aan het plafond, de muren en ze staan op de grond. Echt de meest uiteen lopende gitaren van 150 dollar tot over de 15000 dollar en ook een waar op stond voor de prijs vragen en daaronder niet aanraken. Hij was in het model van een 1957 Chevy, een hele mooie er zat zelfs een werkend achterlicht op. Het stadje zelf is erg leuk en er lopen allemaal kippen en hanen los rond. Steve weet ook niet waarom en hoe dat is gekomen. We halen nog wat spullen voor vanavond en gaan terug naar de RV.

Na de lunch gaan Steve en ik golfen en ontmoeten daar Bill die met ons meeloopt. Bill is net als alle andere die we hebben ontmoet retired. Op een een of andere manier heeft iedereen op een RV Camping het goed voor elkaar. Bill is eind 50 en klaar met werken, heeft een dikke RV trailer en een grote truck. Bill was eerst dominee, heeft zijn eigen kerk opgezet en is later als gevangenisbewaarder in California aan het werk gegaan. Bill kan kleurrijk vertellen hoe Gangleden elkaar op de meest gruwelijke manier verminken of doden. Hij heeft het allemaal gezien. Ronde twee staat op mijn naam dus het golfen ging goed, misschien komt het wel door het bier van Steve en de speaker met Countrymuziek die uit de tas van Bill knalt.

Al om al een gezellige dag. Tegen de avond gaan we met de wagen van Steve en Angela richting het strand. We zijn niet de enige als we aankomen daar, wat een feest zeg overal zie je mensen vuurtjes maken op het strand en hoor je muziek en gezelligheid. Iets wat we zelf vroeger ook deden maar zou niet weten of dat nog is in Nederland op het strand. Wel mag je hier in Pismo als een van de twee stranden in California met je wagen op het strand komen en mag je dus vuren maken daar. En vuren maken doen ze inderdaad, Steve heeft zelfs vandaag nog een stapel hout gehakt speciaal voor vanavond. Zijn achterbak ligt helemaal vol. Julie en John komen ook samen met nog meer mensen. Het wordt een leuke avond met bier muziek, hapjes en vriendschap. De ondergaande zon is echt een prachtige afsluiter van een paar heerlijke dagen. We blijven zeker contact houden met Steve en Angela. Wat een mooie mensen hebben we toch allemaal ontmoet.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!