The great sand dunes

Door Marian en Arie - A couple of years ago

15 april

We zijn inmiddels alweer helemaal gewend aan het Nomaden bestaan en dat bevalt ons nog steeds prima.

Vandaag naar de Great Sand Dunes. Het was niet ver rijden en rond 11 uur waren we bij het Visit Center. We wilden informatie en natuurlijk een bakkie koffie. Helaas hadden ze geen restaurant maar kregen we wel informatie. Een stukje verder rijden en konden we de camper goed parkeren om vervolgens, met zonnepetjes, water, foto en filmtoestel op pad te gaan. Om bij de Dunes te komen moet je eerst  een klein stroompje oversteken. Het is er enorm groot (Great) maar ook hoog en ver. Het is geen makkelijke wandeling geweest, je loopt in rul zand (geen pad) en de Dunes gaan omhoog en dan weer omlaag (schiet niet echt op). Regelmatig gaat het flink waaien en moet je draaien om het zand niet recht in het gezicht te krijgen. We hebben daar zo'n 2 uur gelopen en het zand zat echt overal op je lijf. Maar toch was het leuke ervaring en een hele prestatie.

Toen weer met de camper terug naar de weg en bij het eerste de beste restaurant langs de route gestopt. Helaas was het restaurant gesloten maar in de winkel die er bij was stond nog wel koffie en we konden ook nog voorverpakte sandwiches (toepasselijke naam eigenlijk) kopen. We reden verder naar Taos in New Mexico. Zo'n 150 km. deels over dorre hoogvlaktes (2400m.)En na de grens van NM werd het steeds groener en warmer. Voor de oplettende lezer, Taos staat niet in onze route en dat klopt. Want in de bus, in Denver, raakten wij aan de praat met een man over onze route en hij raadde ons af om naar Albuquerque te gaan maar beter naar Taos, omdat dat een veel leuker stadje zou zijn. En als gehoorzame Nederlanders doen we dat dan en zitten we nu hier in Taos op de camping voor 2 nachten.

Het weer voor vandaag was zonnig en winderig, aangenaam weer.

Groetjes.

Reacties

Lilian A couple of years ago

Lekkere het sand met een bakje koffie weg spoelen.
Leuk dat iemand jullie advies voor een mooier ritje.
Tot het volgende adventuur.

Marianne A couple of years ago

Goed dat je de routewijziging vermeld anders raak ik helemaal de kluts kwijt 😀. Leuk om van andere mensen adviezen te krijgen. Have fun!

Digna. A couple of years ago

Gisteravond sprak ik Bea. " heb je de berichten van Arie & Marian gelezen" ? Dus je ziet wereldberoemd in Lage Mierde!
Groeten!

Broer Peter A couple of years ago

Leuk in Taos. Historisch Centrum, Ranchos de Taos en Indianengemeenschap Taos Pueblo in het noorden
Veel restaurants. Dus genieten

BTW.... In Parijs is de Notre Dame afgebrand

De vosjes A couple of years ago

Oh klinkt vreselijk, al dat op en neer lopen en zand in je gezicht, en dan ook nog eens nergens koffie... jullie zien maar af...
nee kan je beter een lui poezenbeest zijn, lekker relaxt met de voetjes omhoog vakantie vieren in Steenbergen 🤗

Succes hoor
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!