Taos

Door Marian en Arie - A couple of years ago

16 april 

Zoals gewoonlijk gestart vanmorgen.

Maar eerst wat vertellen over de busdiensten tot nu toe. In Denver wisten wij al dat de bus op 16the avenue gratis was.

Nu in de VS is het openbaar vervoer heel goedkoop. Dus toen we vandaag vanaf de camping naar de stad wilden, hadden wij al geld in onze handen om twee tickets te kopen. Heel verbaasd waren wij dat we helemaal niets hoefden af te rekenen???

We zijn de hele dag op pad geweest, eerst door de straatjes van het historische stadsdeel van Taos gelopen. Bijna alle pandjes waren bezet door kunst galerieën souvenir winkeltjes en restaurantjes.  We hebben daar gelunched op z'n Mexicaans, met veel bonen erin.

Na wat zoeken vonden we een bushalte, waar de bus kwam die ons naar Taos Pueblo bracht. Taos Pueblo ligt ten noorden van Taos en is een historisch indianendorp, dat al meer dan 1000 jaar bewoond wordt. De oorspronkelijke bewoners beheren en restaureren het dorp nog wel, maar de meeste wonen zelf elders. Overdag wordt er ook wat gehandeld in souvenirs en kunst. En worden er rondleidingen gegeven. Het was voor ons heel indrukwekkend om daar te lopen. Staat op UNESCO wereld erfgoedlijst.

De oorspronkelijke bewoners hebben aan de overkant van de straat nieuwere huizen gebouwd en wonen daar nu. Ook kwam de bus ons daar weer ophalen en zette ons voor de camping af. Alle drie de ritten hadden we dezelfde chaufeur en dezelfde prijs.

Het weer van vandaag kon niet beter zijn, zonnig niet te heet maar lekker om de stad te verkennen.

Groetjes

Reacties

Broer Peter A couple of years ago

Schitterend.

Marianne A couple of years ago

Heel mooi, het was dus een goed advies om naar Taos te gaan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!