Santa Fe 2

Door Marian en Arie - A couple of years ago

18 april

Gisteren nog vergeten te vertellen: Toen wij in Taos bij een plattegrond van de stad stonden, sprak een stel ons aan en vroegen of wij hulp nodig hadden. Ze stuurden ons de goeie richting op. Later toen we zaten te lunchen zat de vrouw met een vriendin ook daar binnen en toen we buiten stonden was daar de man en die begon uitgebreid over de historie van Taos en over de Indianen van het oude dorp, waar we 's middags naar toe gingen.

Ook zijn we 's avonds in een Mexicaans restaurant "Tortilla Flats" gaan eten. Heerlijk gegeten daar en er kwam ook nog een duo muziek maken. Reuze gezellig allemaal, omdat er ook nog een stel als cowboy geklede gasten gingen dansen op de jaren 70 muziek.                      Dat was gisteren...

Vandaag weer met de bus mee, we zitten een aardig eindje van de stad af. Voor $1,- pp kunnen we de hele dag gebruik maken van alle bussen. Niet te geloven hé, maar wij wennen er al aan. In het centrum van Santa Fe zijn de meeste bussen ook al gratis. Wij hebben eerst de Plaza bekeken. Overal Indianen met kunst en sieraden, al dan niet zelf gemaakt. In het midden is een groot grasveld met bankjes, muzikanten, kunstenaars en weinig toeristen. Daarna zijn we gaan lopen naar het Riverpark. Dat stelde niet zo veel voor, gewoon wat berm langs de rivier, waar enkele hardlopers hun rondje maakte. Toen maar weer terug, uiteraard met de bus, naar het centrum. Daar bezochten we het Capitool van New Mexico, dat een aantal jaren geleden prachtig gerestaureerd was. Het is een soort van provinciehuis, met veel kunst en het is, na geregistreerd te zijn, vrij toegankelijk. Maar het was zo'n heerlijk weer, dat wij eigenlijk niet te lang binnen wilden zijn, dus weer terug naar de Plaza en daar een poosje in de zon genoten van alle bezigheden.

Op de terugweg, stapten we bij "Tortilla Flats" uit, waar we gisteren hebben gegeten. Dit keer geen life muziek, dus minder gezellig, maar wel weer heel lekker gegeten.

Het weer: 18 tot 20 graden en geen wolkje aan de lucht.

Groetjes...                                                                                               Foto: Kleurig plaatje in Santa Fe

Reacties

Marianne A couple of years ago

Volgens mij speelden al die Western films van vroeger zich vaak in Santa Fe af, zo’n bekende naam. Wat leuk om daar dan rond te lopen.

Willy A couple of years ago

Grappig hoor in een heel 'andere' wereld verzeild raken😁. Als Marissa dit soort individuele camperreizen boekt voor haar klanten stuurt ze ze ook altijd naar Taos en Santa Fe. Want veel te bekijken/ontdekken. Opa en oma: kleinzoon Niels is vandaag jarig. Proficiat!!

Henny A couple of years ago

Zo, jullie zitten wel weer in een totaal andere wereld. Leuk om te lezen dat er zo’n variatie in de vakantie zit. Natuur, cultuur en steden, afwisseling genoeg. Hier is het ook genieten. We gaan een perfect paasweekend krijgen met zomerse temperaturen. Zo lekker op de fiets van eigen land genieten.
Veel plezier met jullie avonturen en ik kijk iedere dag uit naar jullie berichten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!