Durango

Door Marian en Arie - A couple of years ago

19 april

Vanmorgen vroeg opgestaan want we gaan een heel stuk rijden naar Durango. Om 9 uur zijn we vertrokken. Het eerste stuk vanaf Santa Fe hebben we al gereden, tot Taos was het behoorlijk druk op de weg. Daarna op de provinciale weg een stuk rustiger. Een mooie route met afwisselend landschap. We reden op een hoogte rond de 2000 m. Er laggen veel sneeuwplakken langs de weg. We stopten voor een Mexicaanse lunch bij een wegcafé. We kwamen via de routeplanner op een oude provinciale weg terecht en die ging over op een countryweg (gravel). Dus moesten toen zo'n 20 miles terug. Bij een tankstation naar de andere route gevraagd en gevolgd. Het valt ons op dat in New Mexico de huizen op het platte land vaak oude stacaravans of krotten zijn, met veel autowrakken en rommel op het erf. In Colorado is het veel minder rommelig en zijn de huizen en ook de wegen beter.

Na 400 km reden we Durango binnen, ook hier druk op de weg maar het is dan ook een behoorlijk grote stad. Ook hier liet de routeplanner ons in de steek en stuurde ons niet naar de camping maar naar een parkeerplaats. Het kwam allemaal goed en nu staan we op een grote, nog rustige, camping waar de smalspoor stoomtrein van Durango naat Silverton dwars doorheen loopt. Gelukkig maar 2x per dag. Morgen gaan we proberen om kaartjes te kopen voor deze bijzondere trein. In dit seizoen rijdt hij maar de helft van de route, het hoofd seizoen begint 1 mei.

Net als jullie"trouwe lezers" maken wij , als we wakker worden, meteen de mail open om de berichtjes te lezen en weten wij dat het heel mooi weer wordt met pasen. Dus alvast hele fijne paasdagen,

Groetjes....

Reacties

Lilian A couple of years ago

Het is leuk om elke dag jets van jullie reis telezen.
Vandaag is mijn huis tekoop gezet,en nu maar afwachten hoe alles verder gaat.
Hier regent het maar it is niet koud.
Al de rhododendron , azaleas en camellias krijgen bloemen.
Wel een fijne dag toegewenst .

Marianne A couple of years ago

Nog meer van het oude Wilde Westen in Durango las ik. En die treinreis naar Silverton schijnt spectaculair te zijn, ik hoop dat jullie tickets kunnen krijgen.

Digna A couple of years ago

Zeg dat wel, gister was het 24 gr.! a.s. donderdag gaan we met de dames koken en eten in de pastorie. Ben benieuwd. Verder hebben we Arie node gemist, zaten gistermiddag regelmatig zonder stroom . Ergens ,maar waar...zit kortsluiting.
Enne is gevallen, gelukkig niks gebroken. Ben gister even bij haar gaan kijken. We hadden afgelopen week een kleine pas attentie gemaakt, daarvan mochten ze er maar 1 houden, de rest moesten ze weggeven. Groetjes, geniet !

Broer Peter A couple of years ago

Het is weer een mooie beleving voor jullie, Geniet er maar van.
Wij gaan morgen 21 april fietsen in Giethoorn met Hans en Benneke.

Wordt mooi weer: 25 gr en droog …. korte broeken weer

Familie kerkhof A couple of years ago

Wel genieten iedere ochtend van jullie berichten. Deze worden eerst gelezen en op de kaart zoeken ze op waar jullie zitten. Daarna hebben ze pas tijd om te eten.
Nu hebben we 2 weken vakantie en gaan we ook hier genieten van het weer.

LOUISE A couple of years ago

heb vanochtend alle verslagen gelezen. Leuk om zo jullie belevenissen mee te maken. In mijn vorige leven ook Taos/SanteFé en die contreien bereisd dus herinneringen komen boven. Geniet verder van de trip; groetjes tot morgen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!