Durango 2

Door Marian en Arie - A couple of years ago

20 april

Na het ontbijt kwam, luid fluitend, de stoomtrein met zo'n 10 wagons over de camping. Deze camping wordt namelijk in tweeën gedeeld door de spoorbaan. Daarna zijn we, met de shuttelbus, naar het centrum gereden om o.a. kaartjes voor de smalspoor stoomtrein te kopen en HET IS GELUKT! Alleen moeten we een dag langer in Durango blijven, want zondag rijdt er geen trein en dus kunnen wij pas maandag mee.

Daarom gaan we morgen alvast naar de grotwoningen van Mesa Verde, dat ligt zo'n 60 miles verder, en komen dan 's avonds weer terug in Durango. Snappen jullie het nog??

Vandaag hebben we het uitgebreide Spoorwegmuseum bekeken, niet alléén van alles over stoomlocomotieven en (model-)treinen, maar ook echt oude auto's, vliegtuigenmodelbouw, soldaat miniaturen, geweren, koetsjes, opgezette dieren die hier voorkomen enz enz. Alles zeer netjes onderhouden en overzichtelijk.

Vervolgens naar Starbucks voor onze dagelijkse shot koffie. Op het terras zat een man met een reuze Husky en die noemde hij Meat Lofe. Hij had heel veel bekijks. Daarna zijn we info gaan halen bij het touristen bureau en gingen een wandeling langs de snel stromende rivier de Animas maken. Ook daar kwamen wij iemand met een reuze Husky tegen en hij vertelde dat zijn Husky als wolf in de film Game of Thrones had mee gedaan.

Nog wat boodschappen gedaan en weer met de shuttelbus terug naar de prachtige camping, waar net als vanmorgen de stoomtrein, luid fluitend over heen kwam, Geweldig wat een geluid en stoom...

Onder foto van het spoorwegmuseum.         Groetjes...

Reacties

Marianne A couple of years ago

De camping waar jullie staan is prachtig! Op Internet opgezocht, omdat de spoorlijn er doorheen loopt was dat niet zo moeilijk te vinden. Hartstikke goed dat jullie kaartjes hebben, lijkt me zo mooi die treinreis. Wat superleuk die reuze Husky, ik ben een grote fan van The Game of Thrones, hoop dat je een foto hebt. Fijne Paasdagen en veel plezier in Mesa Verde. Liefs

Richard en Wilma A couple of years ago

Heerlijk, afgezien van de natuur, lijkt het mij prachtig met die stoomtrein en zo'n museum waar het mij heerlijk lijkt rond te dolen. Veel succes en een fijne pasen vanuit een zon overgoten Twente.

Maria & Joop A couple of years ago

Leuk om het allemaal te volgen. Wensen jullie prettige paasdagen toe.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!