Salt Lake City 2

Door Marian en Arie - A couple of years ago

28 april

De muziek van gisteren hield om 21.00 uur op en zo hadden we een rustige nacht, wel kwam af en toe een goederentrein langs, al fluitend. Dat lijkt normaal in de VS. Na het ontbijt opstap met de tram naar het centrum. Kaartjes gekocht bij een automaat waar je dan aan geeft welk kaartje je wilt en er vervolgens een $20 biljet, inwerpt. Het apparaat slik jouw geld in en binnen een paar seconden heb je het wisselgeld en het kaartje. Naar Temple Square een gebied van 40.000 m2 midden in de stad. Een bijzondere plek van de Mormonen en nu ook voor ons. De aankleding rondom de gebouwen was prachtig, veel tulpen en andere voorjaars bloemen. Het leek wel de Keukenhof. De Mormonen onderscheid je trouwens gemakkelijk van de toeristen, want ze lopen er allemaal keurig gekleed bij. De meisjes en vrouwen met rokken, ruim onder de knie en alle mannen in pak met stropdas. En allemaal zijn ze ontzettend vriendelijk, zonder opdringerig te zijn. Ook de vrijwillige gidsen niet. Er staat een gigantische Tempel, die overigens de aanstaande 5 jaar dicht is i.v.m renovatie. En dan ook geopend wordt voor het publiek, wat tot nu toe niet het geval was. Maar in het Info Centrum stond een groot opengewerkt model van de Tempel (1,5X1,0X1,5 m. hoog), zodat we enig idee hadden hoe de Tempel er van binnen uitziet. Op aanraden van een gids (Mormoon) gingen we eerst naar het congres gebouw, The Church of Jesus Christ, waar 20.000 mensen in terecht konden. Hier kregen wij een prive rondleiding, tot en met het dakterras, met bos, tuin en waterpartij, toe. Het gebouw had geen kolommen, maar het dak werd gedragen door een enorme, prachtig weggewerkte, stalen overspanning, die men toendertijn speciaal in Belgie had laten maken. Ook zijn we in S L Tabernacle geweest waar een van de grootste orgels ter wereld staat. Er was een organist aan het spelen en dat was mooi meegenomen in onze trip. Ondertussen was het al middag en werd het tijd voor een broodje en koffie van Starbucks. Daarna nog meer bezienswaardigheden bezocht zoals het Beehive house, Eagle Gate, en de super moderne Salt Lake Library, dat merendeels uit glas bestaat. Een enorm gebouw met een glazen lift, die tot aan het dakterras gaat. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over SLC en omgeving en kan je via de trap weer naar beneden lopen. In de ochtend was het nog wat fris door de koude wind, maar 's middags werd het lekker zonnig. Vervolgens met de metro, nog een rondje gemaakt om de rest van de stad vanuit de tram te bekijken. En zo weer (met de tram) terug naar de camping. We hebben vandaag zo'n 11 km geslenterd in SLC. Terug op de camping een maaltje gemaakt en gedouched en alvast de voorbereidingen gedaan voor de trip van morgen.

Het was een leuke leerzame dag en veel geleerd van de gids, die ons een uitgebreide rondleiding gaf in het congres gebouw.

Groetjes.....

 

 

Reacties

Marianne A couple of years ago

Goedemorgen! Wat een bijzonder verhaal weer over deze Mormonen stad en leuk om daar met een lokale gids rond te lopen. En alle highlights te bezichtigen en te genieten van de kleurige tulpen. Dat was weer een prachtige vakantiedag. De camping ziet er ook goed uit voor een stadscamping, met veel bomen. Vandaag weg uit SLC denk ik. Fijne reisdag!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!