Dinosaur

Door Marian en Arie - About a year ago

1 mei

Gisteren waren we naar Dinosaur gereden. Maar voor we er waren zagen we een Indianen US Oorlogsmonument. Was een mooie grote gedenkplaats met een bronzen paard met een strijder erop. Tot in details gemaakt. Hier werden alle Indiaanse gevallenen van de diverse (wereld-)oorlogen herdacht.

In Dinosaurus is een park en een tentoonstellings gebouw, dat over de opgravingen was gebouwd. Binnen zag je een grote rotswand waar nog heel veel botten van prehistorische dieren deels te zien waren. Die skeletten zijn vanaf 1912 in grote hoeveelheden (meerdere tonnen zelfs) verplaatst naar verschillende musea in de US. In dit gedeelte vermoeden ze nog veel meer resten te vinden. In het park was ook een mooie camping, maar daar waren geen faceliteiten zoals douches of wifi (heel belangrijk). Dus besloten we terug naar het plaatsje Dinosaur te rijden, want daar hadden we een bordje camping zien staan. Wij terug , geen camping te vinden. Dan verder rijden richting het oosten. Diverse plaatsjes langs de route maar de enige camping, die we tegen kwamen was gesloten. Nog een stuk verder stond weer bij een afslag Camping 12 miles. Dat durfden we niet aan, want de kans was groot dat deze ook gesloten zou zijn. Het werd al laat en we moesten nog eten en we vonden een vrij grote parkeerplaats. Daar hebben we eerst gegeten. Het begon inmiddels hevig te regenen en we besloten om hier ook maar te overnachten. De halve nacht heeft het flink doorgeregend, dat is in een camper goed te horen. Het was ook flink koud vannacht en vanmorgen lag er overal een dun laagje sneeuw. Het is trouwens hier in de US goed geregeld, overdag droog en zonnig, 's nachts regen en koud. Zo willen we het thuis ook wel...

Vandaag, na het ontbijt verder, nog wat boodschappen gedaan. Zitten nu aan de koffie bij de Mac en rijden zo verder over de    US 40 naar Steamboat Springs, daar is een KOA camping met, zeker te weten, warme douche wifi en alles wat we nu graag willen.

Jullie bedankt voor de leuke reacties, op onze blog. wij kijken er ook naar uit als we opstaan.

Groetjes....

 

Reacties

Marianne About a year ago

Wat een mooi Indianenmonument!
Grappig, ik lees dat Dinosaur pas sinds 1966 zo heet. Het dankt nu zijn naam aan het Dinosaur National Monument. Daarvoor heette het Artesia en daarvoor Baxter Springs, genoemd naar de fam. Baxter, de voormalige eigenaren! Dat de plaatsnamen regelmatig veranderen lijkt mij verwarrend.
Ik hoop dat het ‘goed geregelde weer’ in de VS voor jullie nog even doorgaat 🌝. Fijne dag weer vandaag, liefs

Henny About a year ago

Wat een geweldig afwisselende vakantie hebben jullie. Het is deze keer echt veel natuur, cultuur en leuke steden. Volgens mij er is iedere dag voor jullie weer wat anders te beleven. Behalve dan die Mac, want die is er volgens mij iedere dag. Ik las wel dat jullie 1 keer vreemdgegaan zijn bij de Starbucks. Jullie laatste week is inmiddels aangebroken, het zal lastig zijn om afscheid te nemen van dit afwisselend bestaan. Genieten jullie er dus nog maar van. Fijne dagen nog.
Trouwens de achterblijvers zullen jullie verhalen ook gaan missen.

Familie kerkhof About a year ago

De reis is niet saai te noemen. Steeds weer iets anders en genoeg uitdaging om een slaapplaats douche en/of wifi te vinden. Terwijl jullie daar genieten zijn er hier al 2 aan het aftellen wanneer jullie weer terug komen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!