Steamboat Springs

Door Marian en Arie - About a year ago

2 mei

Koude nacht, we zijn laat opgestaan, eerst de kachel aangezet want de vloer is altijd heel koud. Het was toen al prachtig zonnig weer. Overal hangen hier waarschuwingen, dat we middenin een berengebied zitten en wat wel en niet te doen... Maar helaas  nog geen beer gezien. We nemen vandaag een relaxed dag en rijden vanmiddag eerst naar "Steamboat Lake". Een rustige senic way 35 km one way, door de hoogvlaktes op 2400 meter. We zien vele weilanden met veel koeien en heel mooie ranches. Onderweg gestopt bij Clark Store, eigenlijk een echte western buurtwinkel, maar dan in een buurt van pakweg 40 km lang. Er was vanalles daar: winkel, postkantoor, sterke drank. Maar het was ook een restaurant en ze hadden er koffie. Allemaal heel gezellig daar, er kwamen mensen de post ophalen of brengen, sommige deden wat boodschappen en er waren er ook die daar lunchten, net als wij. Toen de rit weer voortgezet steeds hoger met ook nu weer steeds meer sneeuw. De weg was heel schoon en 2 baans tot dat hij overging in gravelweg. Met moeite gedraaid, er lag daar nogal wat sneeuw en modder (muddy season). Gelukkig kwamen we niet vast te zitten . Op de terugweg, de weg naar het meer ingeslagen, maar die ging ook over in gravel. Het is een uitgebreid recreatie gebied, maar nu dik onder de sneeuw. Terug gereden via Steamboat Springs, want we wilden ook naar de " Fisher Creek Falls". Dat was een korte goede weg, wij zijn naar de waterval gelopen en vanaf het uitzichtpunt was die goed te zien. Ook zaten daar eenkhorentjes, nieuwschierig en leuk om te fotograveren en te filmen, terwijl er eentje aan Arie zijn vinger knabbelde. En toen weer terug naar de camping.

Tanks geleegd, water bijgevuld en lekker gedouched en gegeten. Het was weer een mooie dag.

Groetjes.....

Reacties

Marianne About a year ago

Goed om het even rustig aan te doen, want jullie doen zoveel! Wees maar blij dat jullie nog geen beren hebben gezien, dat lijkt mij geen pretje als die plotseling voor je neus staan. Veel plezier weer vandaag!

LOUISE About a year ago

Wat zijn jullie toch n avonturiers! Heerlijk om al die ervaringen te lezen. Nog veel plezier verder en tot de volgende spannende verhalen. kZal ze missen als jullie weer thuis zijn.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!