Nederland

Door Marian en Arie - About a year ago

5

5 mei

De Koa camping stond weer op een hoge locatie met een prachtig uitzicht op Black Hawk. Maar het waaide stevig en terwijl de zon zijn uiterste best deed, was het toch fris, ook 's nachts. De volgende morgen, volop zon, vroeg op en via het goudmijn stadje BH, reden we richting Nederland, ongeveer 30 km verderop. BH is een heel mooi oud stadje met heel veel casino's. Je kan nu niet meer rijk worden met goud delven, dus moet je je geluk met gokken beproeven. In het stadje Nederland aangekomen hebben we de camper geparkeerd en zijn daar een beetje rond gaan lopen, d.w.z dat we al snel een heel leuk terras vonden en daar lekker in het zonnetje hebben gezeten met allemaal jonge mensen om ons heen die hetzelfde deden. Nederland heeft een High Scool voor Rocky Mountains onderzoek en we denken dat het studenten waren. Na dit leuke oponthoud met foto's en film, reden we verder naar de Rocky Mountains NP over prachtige wegen. We reden via Estes naar het NP. Het was er erg druk (zaterdag) en er waren ook nog afsluitingen van gedeeltes van het park. Even bij het Visitor Center gevraagd wat nog open was en reden toen naar het hoogste punt van het park, dat nog open was bij een waterval. Je moest dan 1 1/2 miles klimmen naar de waterval. Het eerste stuk was steil dan een heel stuk minder en het laatste stuk ook steil. Dat laatste stuk werd voor mij te veel en Arie heeft het helemaal gelopen. We hebben onderweg, terwijl we door het park reden 2x een Eland gezien en ook 4 Elken (groot hertensoort). Toen ik terug liep van de waterval reed daar een jonge man met rolstoel?? naar boven. Op het moment dat we elkaar kruisten , stond hij stil en ik vroeg of hij uitrustte of iets zag. Ja, hij zag 4 Bighorn schapen boven op de rots staan. Ik zag ze ook, heel ver weg en heb geprobeerd om ze via inzoomen te filmen. Maar ik weet niet of dat goed gelukt is. Na deze inspannende loop zijn we weer terug gereden over een andere route door deze prachtige omgeving en gingen op zoek naar een camping. Vanaf de Rockies reden we door Roosevelt Park en kwamen ook weer door Nederland. We vroegen in de supermarkt of er een camping was. De vrouw achter de kassa sprak erg onduidelijk, maar ik verstond wel Magnolia street, daar waren we gisteren langs gekomen en wij daarheen. Een gravelweg, maar er stond idd een camping 1 mile. Een zandweg met veel kuilen, daar aangekomen stond er "cosed for the season"! Draaien en verder zoeken.  Langs die hele weg, ongeveer 40 km, vonden we geen camping, die open was. Verder naar Boulder, waar onze routeplanner ons naar een recreatie gebied bracht. Het was toen al 19.00 uur en we zijn daar blijven staan. Een prachtige plek trouwens waar 's morgens trimmers komen en mensen, die daar in de bergen hun hond(en) uitlaten . Geen internet, geen..... en zitten we nu bij Mac dit verslag te typen. Vannacht staan we in Golden, gaan we inpakken en de camper schoon maken. Morgen het laatste verslag waarschijnlijk op het vliegveld.

Groetjes...

Reacties

Marianne About a year ago

Via Nederland weer naar Nederland, snap jij het nog 😀? Die Mac gaat jullie nog missen, de omzet was de afgelopen weken sterk gestegen heb ik gehoord. Alle gekheid op een stokje, het einde van de reis komt nu toch wel heel dichtbij. Ik kan me voorstellen dat jullie met een heel goed en tevreden gevoel terugkijken op deze prachtige reis. Bedankt voor alle mooie verslagen, ik heb ervan genoten. Nog een fijne dag vandaag. Liefs

Wilma en Richard About a year ago

Leuk weer zo'n dagje met allerlei wild spul. Hebben jullie nog iets gehoord over de oprichters van Nederland, want dat zullen ongetwijfeld Nederlanders geweest zijn. Fijn voor jullie iedere keer een Mac in de buurt te hebben; wij komen er praktisch nooit maar zo in den vreemde erg makkelijk. ook wij hebben genoten van jullie verslagen en wensen jullie een goede reis naar het vliegveld. Groetjes en do henig an.

LOUISE About a year ago

Lieve wereldreizigers, Dank voor al jullie spannende èn gezellige reisverhalen. Heb een goeie terugreis en 'happy landings'. Lieve groet van LOUISE

Cees About a year ago

Ja hallo, jullie kunnen terug komen want hier is de sneeuw ook gesmolten. Een goede reis terug en bedankt voor het mogen meebeleven van jullie trip!

Rianne Sterk About a year ago

Wat een leuke verhalen , jammer dat de thuisprostitutie al weer in zicht komt.
Maar Home sweet Home is ook waar dus goede reis en tot snel
Rianne

Rianne Sterk About a year ago

Thuis prostitutie is een aanpassing die mijn telefoon maakte ik bedoelde natuurlijk thuisreis .🥴🥴🥴

Digna About a year ago

Geweldig zulke reisverslagen! Kun je er geen boek van maken?. Tioga tours is vast geïnteresseerd.

Maria & Joop About a year ago

Echt erg leuk jullie verhalen, hebben ze met veel interesse gelezen. Vast een goede thuisreis gewenst!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!