Maandag 8 juli – Guernsey State Park

Door Christel Nieuwenstein - 10-07-2019 05:34

Maandag 8 juli – Guernsey State Park

Ook deze nacht en ochtend was het behoorlijk koud. Joyce en ik begonnen daarom met een lange broek. Na het ontbijt leegden we de vuilwatertanks en vulden de ander tank met schoon drinkwater bij de ingang van de camping. Vervolgens reden via de 34 door  Estes (gezellig stadje) en Loveland (grote stad met een meer) en vervolgens over de Interstate 25 naar Guernsey. Tot Loveland was het een bergachtig landschap. Daarna groene heuvels met weinig bebouwing en af en toe een kudde met zwarte koeien. Net voorbij Guernsey ligt Fort Laramie. Vandaar dat we besloten een stukje door te rijden om dat eerst de bezichtigen. We reden langs een treinrangeerstation. Hier stonden goederentreinen met wel 2 locomotieven voor en achter en wel 100 tot 150 wagons er tussen. De trein reden we voorbij, maar moesten er vervolgens toch op wachten bij de spoorwegovergang.

Fort Laramie was een soort openlucht museum met oude huizen, gevangenis, kruidenier, postkantoor, kazerne, huifkar, etc. Het deed mij aan de televisieserie ‘het kleine huis op de prairie’ denken.

Vervolgens reden we terug naar Guernsey. De lucht begon behoorlijk te betrekken, wolken met flinke strepen naar beneden. Dat was niet best, daar zou vast wat uitkomen. Toen we op de camping aankwamen, waaide en regende het behoorlijk, met af en toe een bliksemschicht. Gelukkig was het maar van korte duur en scheen het zonnetje weer. We hebben dus nog heerlijk kunnen relaxen voor onze camper. Alweer een mooi plekje met uitzicht op een meer.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan