Donderdag 18 juli – Capitol Reef National Park

Door Christel Nieuwenstein - 20-07-2019 06:59

Donderdag 18 juli – Capitol Reef National Park

Vanmorgen Uitgeslapen tot 8.00 uur. We deden rustig aan, want Capitol Reef lag op ca. 80 km van Goblin Valley. Rond 9.30 uur verlieten we de camping en reden naar een uitkijkpunt, waar de goblins goed zichtbaar waren. Hier konden we ook nog naar beneden lopen en tussen de goblins door. Ik vond het wel wat op champignons en schaakstukken lijken. Heel bijzonder om daar tussendoor te lopen.

De weg maar Capitol Reef was eerst wat dor. In Hanksville tankten we voor de zoveelste keer en sloegen nog wat extra water in. Door de warmte drink je toch weer meer.

Na Hanksville kwamen er weer meer rotsen in zicht en vervolgens Capitol Reef National Park.

Schitterende rotsen, geel, rood, paars, grijs, zwart. En tussen al dat gesteente ook nog groen.

Rond de lunch arriveerden we op de camping Fruita. Hier staan veel fruitbomen.

Hans had onder het rijden een lumineus idee gekregen. Hij had nog wat grote spijkers nodig. Hier zou hij zijn zool voorlopig mee kunnen repareren. Deze hoefde het nog maar een paar dagen vol te houden. Gelukkig kon de campinggastheer hem aan een paar spijkers helpen. Hij dacht dat hij dit werkje wel met zijn leatherman wel kon klaren. Nee dus. Een hamer zou prettig zijn en laat nou net onze burrman die wel bij zich hebben. Dus … Schoen gerepareerd en nu duimen.

Na de lunch reden we eerst naar het Gifford House, welke bekend staat om zijn eigengemaakte taartjes. We kochten daarom dus een appel- en kersentaartje en natuurlijk een ijsje. Daarna reden we verder over de  scienic drive. Echt een schitterende route. We stopten nog om een wandeling te maken bij Grand Wash Road. Eerst via een off the road weggetje waar auto’s t/m 27 ft mochten komen. Onze camper is 24 ft dus Hans reed zo het weggetje in (niets zeggen tegen de verhuurder hoor). De wandeling was niet moeilijk, liep vooral door een droge rivierbedding in, maar tussen hoge rotsen, de kloof werd steeds smaller. Helaas was het wel een one-way route, dus we liepen dezelfde weg weer terug. Hier zagen we nog een steenbok zo de rotsen omhoog klimmen. Hij hield ons goed in de gaten, maar liet zichzelf ook graag zien. Hij showde zich pontificaal op een hoge rots.

Terug op de camping plukten we eerst wat abrikozen. Daarna genoten we van een kopje koffie met natuurlijk een taartje erbij.

Ook die avond weer een barbecue met garnalen, hamburgers en kippenpootjes. Tot slot weer een vuurtje. ’s Avonds is het hier echt donker, je ziet dan ook heel wat sterren. Heerlijk genieten hoor op zo’n camping in de natuur.

Reacties

Dini Heutink 29-07-2019 15:01 {{button-58995}}

Fijn zo dochterlief je houd ons mooi op de hoogte van alles.
Waren jullie niet hebberig met al dat fruit /

Ik zie ook een paar grote spijkers voor me..... doet zeer zo'n grote in zijn hak haha
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan