Van Hope naar Kelowna....

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - 29-05-2019 18:33

Na een sing-in rond een mooi kampvuur in de "firepit" (met twee ex-branweermannen Willem en Jaap als pyromanen lukt dat prima) op zondagavond vertrekken we op maandagmorgen naar Kelowna.

We rijden via mooie plaatsen met namen als Princeton, Penticton en Peachland door prachtige gebieden. Jaap, Suzan, Cor en Arja bezoeken onderweg nog een locatie waar jaren geleden door een aardbeving en een aardverschiiving een compleet meer is "gedempt". De anderen maken een prachtige wandeling rondon Lightning Lakes in BC Mnning park. Het is sinds zondag uitzonderlijk mooi weer...heerlijk.... Onderweg spotten Corrie en Suzan de eerste zwarte beer... werd verteld bij het kampvuur dus kan ook onder de noemer sterke verhalen vallen en een zwarte boomstronk zijn geweesst...haha....

Onderweg nog wat shoppen en rond 18:00 kwamen we aan op Canyon Campground in Kelwona waar we verwelkomd worden door een super enthousiaste gastvrouw Lesley... we delen onze reiservaringen en liggen redelijk vroeg plat (van het lachen)... het is toch ook inspannend alhoewel we meer en meer in de "ontspannen modus" komen. We maken van poetslappen nog een alternatieve slinger want morgen is Adrie jarig...!

Eerst een foto van de jarige Job (17 lentes jong...of verschrijf ik me nu...?) met  natuurlijk op de achtergrond prachtige slinger en van Lesley een boeketje met ballonnen... Heel persoonlijk op zo'n kleine "boerencamping" (15 plekken). Intussen blijkt Cor zijn haar wel erg lang geworden en blijkt Suzan kapperskwaliteiten te hebben....ach we maken vast nog meer mee. We hebben zeker fun met elkaar.

Vandaag gaan Willem, Pieta, Gert-Jan en Poula een fietstocht maken over een oud spoor (railway)... Komen we daar en lopen naar de fietsverhuurder zegt Poula "hoop dat de route beetje vlak is" .... zegt de fietsverhuurder " het is helemaal vlak mevrouw" in keurig Nederlands. Blijkt Ben uit Bennekom te zijn. In 2005 met zijn vier kinderen van 12, 14, 16 en 18 geemigreerd naar Canada. Een mooi verhaal volgt... leuke ontmoeting en een prachtige fietstocht. Adrie en Corrie houden op deze feestdag hun gemak en maken rond de camping nog een kleine wandeling. 

Cor, Arja, Jaap en Suzan bezoeken een winery (wijnboer) in Kelowna... was heel geslaagd. Je mag daar voor 4 dollar wijn proeven.....heeeeeeelll kleine slokjes volgens Arja. Die 4 dollar worden verrekend als je ook nog wijn koopt...slimme Canadezen!

s'Avond vieren we de verjaardag van Adrie met een gezamenlijke barbeque en zo ligt er weer een heerlijke dag achter ons.

Groetjes van de Flakkeese Canadezen....

Reacties

Judith van der Welle 29-05-2019 19:15 {{button-57145}}

Wat beleven jullie in 1 week al veel zeg!
Fantastisch avontuur voor jullie en wij vinden het heel leuk om het via dit verslag allemaal mee te maken.
Kan niet wachten op het volgende verhaal

Veel Liefs,
Juud

Dien Bal 29-05-2019 19:53 {{button-57149}}

Voor de meesten van jullie was het een actieve dag . Snap dat Adri en Corrie het rustig aan deden Adri was tenslotte weer een jaar ouder geworden en dat ga je voelen. Nogmaals gefeliciteerd, hadden we allemaal al via de app gedaan.
Zo Cor dat was weer een goedkope kappersbeurt,eerste verdienste.
Enne oppassen voor de beren daar.

Ina 30-05-2019 04:54 {{button-57154}}

Goeiemorgen,

Veel avonturen al, gezellig hoor.

Groetjes Leen en Ins

Corine 30-05-2019 07:53 {{button-57155}}

Leuk om te lezen en te volgen!
Ben benieuwd welke kwaliteiten moeder Suzan nog meer gaat inzetten...
Groetjes Willem & Corine & kids

RIet 30-05-2019 18:02 {{button-57181}}

Klinkt allemaal, mooi, gezellig en heeel leuk, geniet van dit alles en zeker van die beer!

RIet 30-05-2019 18:05 {{button-57182}}

Aardige mensen he, die bennekommers🤣 Geen foto van Ben, misschien ken ik hem nog, zal wel niet ook oud geworden...... mooie foto,s mensen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan