Van Kelowna naar Revelstoke....

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Na twee fantastische dagen in Kelowna hebben we Lesley (de eigenaresse van de campground) gedag gezegd. Iedereen reed weer op zijn eigen wijze naar het volgende adres. Dat adres is Williamson Lake Campground in Revelstoke. Een rit van ongeveer 200 km. 

Onderweg kwamen we elkaar regelmatig tegen. Bij Mara, een heerlijk plaatsje aan een meer, hebben we onze lunch genuttigd. Het was weer een verzameling van Canada Cruise campers. Waarom hebben wij toch steeds allemaal dezelfde gedachten? Hier stonden Gert-Jan en Poula en kregen bezoek van Cor, Arja, Jaap, Suzan, Pieta en Willem. Heerlijk even een moment rust en even met de benen in het koude water van het meer staan. 

Verder gereden kwamen we bij Sicamous. Hier werden we enigszins geadviseerd door de Nederlander van de Myra Bike Rental, om een heerlijk “Dutch” ijsje te eten bij de “Dutchmen Dairy”. Volgens zeggen het beste ijs van Britisch Columbia. Nou, daar was echt niets van gelogen. Deze Nederlander (we hebben hem jammer genoeg niet gesproken) heeft een leuk optrekje met 1700 echte Nederlandse zwart witte koeien. In de ijswinkel rook het heerlijk naar melk en was er een grote variatie aan schepijs te koop. Wel even in rij staan want er waren enkele touringcars, waarvan de inhoud van die bussen dezelfde gedachten als ons hadden. 

Na een heerlijk ijsje door naar Revelstoke. Een leuke campground in een rustige omgeving aan een meertje waar je heerlijk in kon zwemmen. Pieta en Poula wisten niet hoe snel ze er in moesten komen. Wel verfrissend!! 

De volgende dag, Hemelvaartdag, hebben we ons in twee groepen gesplitst. Revelstoke is een echt berengebied (overal waarschuwingen om vooral op afstand te blijven en geen voedsel te laten slingeren!!) en aangeraden wordt om met minimaal vier personen gelijk aan de wandel in de bossen en bergen te gaan. Jaap, Suzan, Cor en Arja hebben een wandeling gemaakt naar de “broken bridge”. Een wandeling van een uur met een prachtig mooi uitzicht op een waterval. De anderen, Gert-Jan, Poula, Adrie, Corrie, Pieta en Willem, hebben een bergwandeling gemaakt op Mount Revelstoke met prachtige vergezichten. Helaas moest deze mooie wandeling na twee uur lopen worden ingekort, omdat het pad niet meer was te volgen door de sneeuw. Iedereen was moe en voldaan na deze intensieve dag. Na enkele boodschappen weer terug op de campground. De avond wordt doorgebracht in de camper vanwege een onweersbui.  Dat kon niet uitblijven na dit hitte van de afgelopen dagen….

Morgen (vrijdag) op naar Banff …gaan we echt de Rocky’s in…!

Groetjes van de Flakkeese Canadagangers

PS Kunnen door een "serverfout" even geen foto's plaatsen....komen er later weer bij..! 

 

 

 

Reacties

Ina A couple of years ago

Buutengeweun. Ik kon gisteren het verslag niet lezen. Maar vandaag gaat het gelukkig weer. Zo te lezen vermaken jullie je wel

Groetjes enne uutkiekuh mot die beren eeeeej !!!

Leen en Ina

Linda A couple of years ago

Klinkt als een mooie trip! Geniet er van met elkaar.
Groetjes, Linda

RIet A couple of years ago

Wat een schitterende 'berg' foto's!!

Herma van Beek A couple of years ago

Wat zullen jullie genieten !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!