Van Revelstoke naar Banff

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Even snel gebruik maken van de Wifi in het treinstation van Jasper….

Van Revelstoke naar Banff…

Vrijdag 31 mei gaan we op weg naar Banff… de Rocky Mountains in. Het wordt een prachtige reisdag van 290 km waarbij de uitzichten steeds spectaculairder worden. Machtige rots massieven met besneeuwde bergtoppen.  We rijden over Highway 1 die dwars door Canada loopt van de Westkust naar de Oostkust. Wij rijden in oostelijk richting Calgary (waar we overigens niet komen…).

Ruim op tijd komen we aan op Tunnel Trailer Court in Banff waar we nagenieten van een heerlijke dag… wel op een enorm grote campground (ruim 300 plaatsen met naast ons nog twee van een kleine 1.000 plaatsen). Even wennen na de kleine persoonlijke campings die we de afgelopen dagen hebben gehad. Maar we zijn hier dan ook echt in toeristisch gebied…dat gaan we de komende dagen ook merken. Willem kwam nog wel een zwarte beer tegen op de campground en wist niet hoe snel hij Pieta en hemzelf de camper in moest krijgen…..

Zaterdagmorgen nemen we de hopon-hopoff bus … met onderweg fantastische uitzichten. We “hoppen” eerst naar de Johnston Canyon en maken daar een prachtige wandeling naar de Lower en Upper Falls. Het eerste deel van de wandeling is druk met veel Aziatische toeristen die vaak in korte tijd veel moeten bezoeken….hebben ook altijd haast lijkt het wel… het tweede deel naar de Upper falls is het rustiger en genieten we van de natuur en de spectaculaire waterval…
Daarna weer de bus in op weg naar Moraine Lake. Onderweg op de Bow Valley Parkway spotten we een zwarte beer langs de kant van de weg. Bij Moraine Lake aangekomen word je pas echt stil … wat een wonderlijk mooie omgeving…woorden schieten te kort om dit te omschrijven…misschien dat de foto’s iets kunnen weergeven.
We “hoppen” verder naar Lake Louise… absoluut ook schitterend… het meer is deels zelfs nog bevroren… een paar waaghalzen gaan er in zwembroek in…bbbrrrr. De kleur van het water ten opzichte van de omgeving is heel erg mooi! Maar er staat ook groot hotel daar ….overigens wel bijzonder en niet echt passend.
Na een vermoeiende dag brengt de bus ons weer terug naar in Banff. Onderweg nog een toetje als we een Grizzly met twee jongen “ tegen komen” …gelukkig zitten we veilig in de bus. Er staan overigens gelijk parkrangers in de buurt om al te enthousiaste toeristen op afstand te houden…. Een moedergrizzly wil je niet boos maken en kan hard (70 km/uur) lopen…haha…
Zaterdagavond gaan we met z’n allen uit eten. In het restaurant hangen foto’s van skiërs…blijkt de eigenaar Louis meegedaan te hebben voor Canada aan de Olympische spelen en zijn schoonzussen allebei ook. Leuke verhalen! En heerlijk gegeten!

Zondagmorgen bezoeken we een kerkdienst in Banff bij een Presbyteriaanse kerk. Mooie dienst waarin ook het avondmaal werd bediend … wat overigens ook net weer iets anders gaat dan in Nederland… maar de boodschap is hetzelfde!! Op weg naar de kerk is Cor door zijn enkel gegaan, heel vervelend. Onze EHBO-er Poula zwachtelt de enkel in die s’avonds gelukkig weeral wat geslonken is.
De rest van deze zonnige Zondag houden we rust en genieten we van de omgeving, een goed boek, een wandeling op de campground en s’avonds houden we nog een sing-in.
Adrie, Corrie, Willem en Pieta hebben nog een leuk contact met “ buren” die 30 jaar geleden naar Canada geëmigreerd zijn vanuit Berkel en Rodenrijs.

En zo zit er alweer ruim een week op…

Groetjes uit de Canadese Rocky Mountains

Reacties

Elly Sprong A couple of years ago

Zozo vele belevenissen , enja wat gaat de tijd snel , leuk hoor om zo jullie verhalen te lezen en er wat van gezien van de foto’s, geniet er nog van en Cor sterkte met je enkel(niet te hard op dat pedaal trappen😉)
Gr van de moppevreters🙋🏻‍♀️

Martha Anne A couple of years ago

Hello everyone, looks like you having a wonderful holiday! I have been on this road too and the scenery is magnificent. I remember it took my breath away. Enjoy and be safe!

Nellie A couple of years ago

Ha Flakkeeenaars wat genieten jullie van dat schitterend land Canada
en wij ook, van verslag en foto`s prachtig.
Fijne weken nog met elkaar
allemaal gr van ons ,zeker ook`` DE PLAATENAARS `` DOEI DOEI

Dien Bal A couple of years ago

Prachtige verhalen en schitterende foto's. Cor beterschap met je enkel.

Ina A couple of years ago

Mogguh uutkiekuh eeeeej mit al die beren op de weg :)

groetjes Leen en Ina

Herma van Beek A couple of years ago

Wat een schitterende reis . Wist niet dat een beer zo hard kan lopen. Arja en Cor van harte met de dametjes en Cor beterschap met je enkel.

Judith A couple of years ago

Leuk verhaal weer!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!