Van Jasper naar Clearwater...

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - 09-06-2019 17:55

Van Jasper naar Clearwater…

Op donderdag 6 juni reizen we van Jasper naar Clearwater (330 km). Onderweg komen we langs Mount Robson, de hoogste piek in de Canadian Rockies (3.954 m), maar die ligt helaas in de wolken. In het info centrum een mooie foto van deze indrukwekkende Rocky reus…. 

Cor, Arja, Jaap, Suzan, Willem en Pieta gaan de Bleu River nog op in een spectaculaire toer met een “raceboot”. Moet wel hard gaan want het laagje water is niet zo diep…. mooie tocht… toch altijd weer anders vanaf het water. Helaas geen wildlife gespot deze keer…

De anderen zijn vroeg op de “luxe” camping in Clearwater, genieten van de zon en doen even een wasje na zes dagen in en op natuur campgrounds te hebben doorgebracht.

Vrijdag brengen we een bezoek aan het Wells Gray Provincial Park. Een park bijna net zo groot als Nederland…… Dit wordt het “Waterfall Park” genoemd vanwege wel 41 met naam benoemde watervallen. We hebben er drie kunnen bezoeken op één dag….dat zegt ook genoeg. Soms een korte maar ook een lange (3 uur) wandeling..... We zien de Helmcken falls, de op drie na grootste waterval van Canada, de Dawson falls en de Spahat falls. Laat de foto’s en de filmpjes die we gemaakt hebben maar spreken…. enorme watermassa’s die met groot geweld naar beneden kletteren….

Een mooie dag in de natuur… vroeg naar bed want morgen wacht de langste reisdag van dit mooie avontuur.

Een kort verslagje waar de foto’s maar moeten spreken…

Groetjes van de Flakkeese Canadagangers

Reacties

Judith van der Welle 09-06-2019 20:01 {{button-57490}}

Prachtig avontuur dit!
Leuk om dit allemaal te lezen
Goede reis voor morgen en zorg goed voor elkaar

Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan