Van Clearwater naar Whistler...

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Van Claerwater naar Whistler….

Zaterdag 8 juni de langste reisdag van Clearwater naar Whistler (423 km). Maar wat een prachtige kilometers … je verveelt je maar weinig momenten. Je zou op veel plekken willen stoppen voor een fotoserie…maar dan komen we er nooit!

Voor Jaap en Suzan wordt dit wel de meest bijzondere dag! Ze rijden samen op met Cor en Arja als Cor in een gehucht aan het Bridge Lake even gaat tanken…. De pomphouder vraagt “ where are you come from (vragen ze hier overigens om de haverklap…!!). “We come from the Netherlands”. Dat dacht hij al te horen aan ons accent…haha. Maar nu komt het. Zegt die pomphouder “Hier vlakbij wonen ook Nederlanders”. Oh ja zegt Jaap wie dan wel…. Joe en Celia Visscher…. Jaap is even helemaal verbijsterd ….. Joe (vroeger Joop) is een neef van Jaap… Wacht maar even zegt de pomphouder …pakt de telefoon en een minuut later heeft Jaap Celia aan de lijn en vijf minuten later staan ze met z’n vieren bij Joe en Celia voor de deur (1 km verderop!!) voor een toch wel emotioneel weerzien…! Ungeleufeluk dat zoiets bestaat zei neef Joop(Joe)…. Blij en verwonderd …een brok in de keel… en een dankbaar moment om nooit te vergeten… wat blijkt de wereld dan klein in een onnoemelijk groot Canada! Twee uur bijgekletst waarna de reis weer werd hervat … toeval bestaat niet zeiden we later tegen elkaar!

S’ Avonds maken Willem&Pieta, Adrie&Corrie en Gert-Jan&Poula nog een wandeling naar Whistler dorp wat een voormalig Olympisch dorp is (2010, winterspelen Vancouver/Galcary). Leuk om te zien wat daarvan overgebleven is. Een levendig dorp zo op zaterdagavond, met veel sportherinneringen, Olympische ringen enz. enz. We zoeken nog even een kerk op voor morgen en gaan dan snel het mandje in…….

Zondagmorgen bezoeken we de Whistler Community Church die naar we vernemen dit jaar 40 jaar bestaat… We ontmoeten een dame die in 1967 uit de omgeving Gouda naar deze omgeving is geëmigreerd. Ze vond het heerlijk weer even Nederlands te kunnen praten. Een mooie dienst (wat is er wereldwijd toch een verscheidenheid aan christelijke kerken!!) en nog diverse ontmoetingen (niet alleen van Canadezen, maar ook Denen en een Australiër…) na de dienst maken de zondagmorgen compleet. Samen drinken we koffie op de campground en houden voor de rest eens even ons “Zondagsgemak”. Relaxen, een goed boek en een wandeling in de prachtige omgeving maken daar deel van uit… En s’avonds natuurlijk onze wekelijkse sing-in…!

Morgen (maandag 10 juni) hebben we trijd om de omgeving van Whistler nog wat te verkennen voor we verder gaan naar Squamisch als opmaat voor Vancouver Islands….!

Groetjes van de Flakkeese Canadagangers

Reacties

Elly Sprong A couple of years ago

Weer mooie belevenissen en bijzonder voor Jaap en Suzan , gr uut odurp😉🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!