Van Whistler/Squamisch naar Nanaimo (Vancouver Island...)

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Van Whistler/Squamisch naar Nanaimo (Vancouver Islands)…

 

Vandaag, maandag 10 juni alweer, vertrekken we naar Squamish. Net even ten zuiden van deze plaats ligt de mooie Paradise Valley Campground. Een mooie camping ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Squamish. Gert-Jan en Willem drinken op het terras van de receptie hun heerlijk koel, eigen meegebrachte biertje. Maar, ho even!! Dat bier is goed, volgens de “lady” van de receptie, maar dan wel in een plastic beker en het blikje weg. Op openbare plaatsen is het verboden alcoholhoudende drank te nuttigen. In de plastic beker lijkt het dus op koffie (dat mag wel…!!??). Maar het smaakt best. Plotseling komt er ook nog een wolf voorbij, of is het een Coyote?? Maakt toch wel een beetje indruk. ’s Avonds hebben we onze Sing-In achter de receptie op het grasveld. Het is fijn om gezamenlijk tot eer van God te zingen. Zeker omdat het 2ePinksterdag is. Na drie spelletjes “Jenga” (nog nooit van gehoord, maar wel heel leuk) en Domino, zoeken we onze campers op. De campground ligt midden in de bossen; en o… wat is dat donker ’s nachts zeg…. 

Een korte rit, op dinsdag 11 juni, van ongeveer 60 km. We vertrekken naar Horseshoe Bay voor onze overtocht naar Nanaimo (Vancouver Island). Onderweg worden er boodschappen gedaan en een Liquor Store bezocht. Allemaal bezoeken we ook nog even de Shannon Waterfall. Een prachtig gezicht met de zon erop. Over de zon gesproken: die schijnt vandaag volop, strak blauwe lucht en een heerlijke temperatuur. 

Onderweg zien we hier op de borden met plaatsaanduiding ook nog een andere naam voor de plaats eronder (net zoals in Friesland bij ons). Dat blijkt de plaatsnaam in de taal van de Squamisch indianen te zijn….(zie ook de foto). Probeer daar maar eens iets van te maken....

Rond de klok van 17.30 uur, staan we allemaal op de boot voor de overtocht, die ongeveer 1 ¾ uur gaat duren. Op de boot maken de meesten gebruik om wat junkfood te verorberen. Het is tenslotte etenstijd, toch…?? Inchecken bij Living Forest Campground te Nanaimo en genieten van de heldere zwoele avond. We zijn op Vancouver Island!!

Woensdag, 12 juni, houden we allemaal ’s ochtends ons gemak. De één leest en de ander maakt een wandeling. En er wordt ook alvast een walvistocht gereserveerd voor komende vrijdag vanuit Campbell River. We hebben vandaag een rustige dag. De hele morgen wordt er lekker gelezen, wasje gedaan enz. In de middag wordt er door sommigen Nanaimo bezocht en een wandeling gemaakt. We zien daar veel watervliegtuigen waar hier veel gebruik van wordt gemaakt….vooral door zakenmensen. Anderen blijven weer lekker op de campground. Aan het einde van de middag is de groep weer bij elkaar. Ook in de avond houden we het rustig. Morgen vertrekken we richting Campbell River. Ook vandaag was het weer een prachtige  zonnige dag.

Groetjes van de Flakkeese Canadagangers

Reacties

Dien Bal A couple of years ago

Klinkt goed allemaal leuk om jullie zo te volgen. groetjes van ons uit frankrijk.

Ina A couple of years ago

Buutengeweun
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!