Van Campbell River naar Tofino

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Van Campbell River naar Tofino

Zaterdag een reisdag naar Tofino (270 km). Het is opnieuw zonnig en warm als we vertrekken. We steken Vancouver island dwars over en komen op een prachtige campground (Crystal Cove Beach Resort…jaja) in Tofino aan. Daar is het ook zonnig maar wel wat frisser. Vanavond gaan we met z’n allen lekker uit eten vlakbij de camping…. Adrie en Corrie hebben dit weten te reserveren. Ik moet zeggen, niet zonder succes. We hebben er echt heerlijk gegeten, met uitzicht op de zee. Maar het was zo gezellig, dat we daar niet zoveel aandacht aan hebben geschonken. Alles liep gesmeerd. Soms was er niet alles op voorraad, maar dat gaf niet. Het dessert gaf wat meer problemen bij onze “special ober”. Hij verstond Irish Coffee voor Icecoffee. Of sprak Willem de “R” niet goed uit? In ieder geval geen Irish Coffee met caramel dus. Voldaan van een heerlijke avond gaan we naar bed.

Zo gaan we alweer onze laatste avonturenweek in…

Zondag gaan we weer in de C30 met z’n tienen naar de Anglicaanse kerk. We worden hartelijk welkom geheten en beleven een bijzondere dienst. Na de dienst kregen we heerlijke koffie en thee aangeboden met een speciaal koekje van een trotse mevrouw. Echt lekker. “Thuis” drinken we nog een bakkie en iedereen trekt zich terug in z’n eigen camper. Een boek of een wandeling op het strand langs de Pacific Ocean….. Op het strand worden nog mooie zeeanemonen en zeesterren “gespot”…. Er ligt ook overal aangespoeld hout. Soms van bijzondere vormen. In de avond is het fris en daarom houden we deze keer geen Sing-In.

Maandag 17 juni is een iets mistige dag. De temperatuur ook iets aan de koele kant (later wordt het toch nog lekker...), maar we gaan toch wat ondernemen. Jaap, Suzan, Arja en Cor pakken al bijtijds de camper en vertrekken voor een bezoek aan het Visitors Centre en wandelen over de witte stranden van Long Beach. Verderop lopen zij in Ucluelet de Wild Pacific Trial. Jaap beklimt een boom, maar kan er maar weer moeilijk uitkomen…. Wordt er een beetje verliefd op lijkt het wel (zie foto)…. De jaren gaan tellen, haha.
Adrie, Corrie, Gert-Jan, Poula, Pieta en Willem lopen ook deze Wild Pacific Trial en gaan daarna, na boodschappen te hebben gedaan, nog even naar Tofino voor een heerlijke kop koffie met….appeltaart en een mooi uitzicht op de baai. Rond 17.00 uur is iedereen weer op de campground en……het regent (eigenlijk miezert het een beetje). ’s Avonds houden we ons gemak ... eigenlijk bij een kampvuur maar dat moet nog maar even wachten. Morgen vertrekken we naar Victoria voor een rit van ongeveer 315 km. We komen nu weer steeds dichter bij Vancouver.....

Groetjes van de Flakkeese Canadagangers

Reacties

Judith A couple of years ago

Een flinke rit voor de boeg, veel plezier! Leuk om te lezen weer. Groetjes uit het (warme) Rotterdamse

Alle Zoeteweijtjes uit Sommelsdijk A couple of years ago

Heel veel plezier nog allemaal de laatste dagen!! En extra voor onze (o) pa en (o) ma een hele dikke knuffel! Geniet van al het moois om jullie heen, liefs van ons

Joanne A couple of years ago

Klinkt wederom gezellig en fijn!
Geniet nog een paar dagen.
Groet Joanne

Dien Bal A couple of years ago

Wat gaat het snel jullie gaan weeral de laatste week in. Nog fijne dagen daar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!