Van Tofino naar Victoria....

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Van Tofino naar Victoria …

Dinsdag 18 juni wat vroeger op… de zon schijnt uitbundig .. mooie kans om nog even een paar foto’s te maken op het strand aan de Pacific Ocean. Daarna rijden we van Tofino naar Victoria (315 km)… een mooie rit, eerst dwars over Vancouver Island en dan naar het zuiden. Een prachtige dag door een heel mooi gebied. Cor&Arja en Jaap&Suzan gaan onderweg nog “even” naar de Butchart tuinen ten noorden van Victoria en komen dolenthousiast pas laat aan op de camping…. de receptie is al dicht …..maar de anderen hebben gezorgd dat alles netjes geregeld is. Toch wel prettig als je met een groepje bent….

S’avonds zitten we nog bij elkaar op een centraal punt in een nieuw gebouw wat bij de camping hoort…. lijkt meer op Glamping…haha.

We staan pal aan de oceaan bij de ingang van de haven van Victoria….winderig maar zonnig… kijken hoe we in slaap gewiegd gaan worden door de wind…

Maar niet voordat Arja met een fles olijfolie aankomt met………een muis er in…!! (zie ook foto!). Helaas voor de muis die waarschijnlijk overgestapt is van de camper van Adrie&Corrie die een avond daarvoor gastheer/vrouw voor een/de muis waren…. Of Arja de “olijfmuisolie” ook gebruikt heeft verteld het verhaal niet……….

Woensdag laten we ons door een taxi naar het centrum van Victoria brengen. Het charmante Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en heeft een Engel­se uitstraling. Het claimt zelfs Engelser te zijn dan Engeland. Dat lijkt ook wel te kloppen…. We stappen uit in het Beacon Hill Park, kijken er rond en gaan verder de stad in… Een mooie stad met een prachtig parlementsgebouw en veel groen. Laat nu ook net op deze "onze woensdag" ook de Queen Elizabeth, één van de grootste cruiseschepen etr wereld, Victoria aandoen... Wat een enorm schip!!... 
We wandelen en genieten van de relaxte sfeer…. We lunchen samen aan de haven onder een lekker zonnetje en af en toe een frisse “Pacific Ocean wind” ...Een heerlijke dag … kunnen we weer bijschrijven.

We genieten nog wat na op de camping en liggen vroeg plat met zware ogen….

Morgen naar onze laatste stop. Onderweg ook nog even naar de wereldberoemde Butchart Gardens waar we zeker nog de nodige foto’s zullen maken..!!

Groetjes van de Flakkeese Canadagangers

 

Reacties

RIet A couple of years ago

Ik denk dat jullie nog heel lang zullen nagenieten van al dat moois! Straks een goede terugreis

Ina A couple of years ago

Goeiemiddag,

Schitterende reis mooie foto's Volgende week "hiitegolfje" in Nederland.

vr.gr. Leen en Ina

Dien Bal A couple of years ago

Gezellig zo een muis in de olie bakt lekker weg. Een goede terugreis en een veilige thuiskomst.
Wij blijven nog paar dagen in frankrijk.

Nellie A couple of years ago

Gratis boutje toch?? mooie laatste dag nog en veilige vlucht gewenst allemaal gr van ons..
en dank voor alles wat we gezien hebben en gelezen van jullie schitterende reis doei doei

Herma van Beek A couple of years ago

Het zit er op, na een schitterende reis terug naar huis. Leuk dat we er hier een beetje van mee mochten genieten. Behouden vlucht gewenst.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!