Dag 3: Yosemite Park

Door Elbert, Anouk & Ivey - 13-06-2019 02:35

3 uur ‘s nachts was het zover, Ivey begon beetje te piepen dus maar even tussen ons ingelegd. We hebben groot bed voor een camper dus dat ging makkelijk. Maar om 6:30 waren we allemaal wakker en gingen we lekker douchen en aankleden. Om 7:15 uur zaten we buiten al heerlijk te ontbijten. Na ontbijt en alles te hebben opgeruimd zijn hebben we ons klaar gemaakt voor busreis naar Yosemite Valley. Voor $24 konden we een retourticket aanschaffen, dat is heel stuk beter om met camper heen en weer te rijden en parkeerplek op te zoeken. Om 8:48 vertrok deze en om 10 uur stonden we bij het visitorscenter. Daar hadden we WiFi dus met gebruik van gemaakt om te videobellen naar opa en oma. Dat was erg gezellig maar we moesten ook het park zien dus met de gratis shuttlebus naar halte 17, de Vernan Fall Mist Trail. Wat ging dat pad stel omhoog!! Eerst liep Ivey nog op vlakke gedeelte maar daarna achterop bij mama. Halverwege en na een paar stops hebben we gewisseld en ben ik met Ivey gaan lopen en Anouk met de rugtas. Onderweg vele eekhoorns gezien en een hagedis. Maar wat was het warm en steil. Bij de brug over de falls heen hebben we mooie foto’s gemaakt en het drinken aangevuld bij de kraantjes die daar staan. Het was nog een stuk door lopen naar de top, dat was zeer steil hadden we gehoord dus hebben een stukje gelopen maar toch weer terug gegaan omdat we toch ook meer wilden zien en niet meteen te hard van stapel wilden lopen. Eenmaal terug hebben we de shuttlebus terug genomen naar Yosemite Village, daar konden we een hapje en een drankje nemen. Ook daar nog even rondgewandeld. Ondertussen was het 15 uur en zijn we door de vallei terug gelopen naar visitorcenter. We hadden perfect uitzicht over de Upper en lower falls dus ook diverse foto’s genomen. Eenmaal bij vistorscenter hebben we de bus terug genomen richting camping. Daar waren we weer om 17:15 en daar heeft Ivey nog heel wat gespeeld met d’r speelgoeddieren en de bal. Moeders was al lekker pasta aan het maken zodat we om 18 uur lekker konden eten. Na eten nog rondje gelopen over camping en toen was het echt alweer tijd voor Ivey om te douchen en te gaan slapen. Overigens heeft ze maar klein slaapje gedaan tijdens lopen en de rest niet. Gelukkig hebben we geen klachten over haar humeur ondanks korte slapen. Dus als ze vannacht nou weer wakker word.....Het kan toch niet anders dan dat ze lekker uit zou kunnen slapen. Morgen een aardige lange reis voor de boeg. We gaan helaas niet over de Tioga Road want deze is nog afgesloten dus gaan over de Sonora Pass richting Lone Pine, een rit van zo’n 480 km en ruim 6 uur. Dus misschien toch maar vroeg opstaan en weer vroeg weg. We houden jullie op de hoogte.

Reacties

oma Loes 13-06-2019 04:23 {{button-57589}}

Ik werd wakker en zag jullie berichtjes staan. 4.20 uur in Ned. Ik heb ze met plezier gelezen en ga nu nog even verder slapen.
groeten,
Loes

Esther 24-07-2019 20:47 {{button-58723}}

Hai hai!

Wij gaan volgend jaar bijna hetzelfde rondje doen dus ik ben nu alles lekker aan het lezen. Welke camping stonden jullie op in Yosemite? en van die bus wist ik niet! dat is een uitkomst!
vertrok die dan vanuit de camping en dus tot aan Yosemite Valley?
Ik hoor inderdaad al die verschrikkelijke verhalen over geen plekje kunnen vinden om te parkeren dus dit lijkt super.
Groetjes,
esther

Elbert, Anouk & Ivey 25-07-2019 00:55 {{button-58737}}

Hallo Esther,

Wij stonden bij Yosemite NP op camping Yosemite Lakes RV resort,. Hierbij de Link naar de pagina.

https://www.rvonthego.com/california/yosemite-lakes-rv-resort/?utm_source=yext&utm_medium=directory&utm_campaign=Yext%20Directory%20Listing

En om eerlijk te zeggen wisten wij ook niet van bestaan bus af totdat wij er waren. Maar het is ideaal!! Je kan camper laten staan en met de bus, die 100 meter vanaf receptie camping stopt, naar het hartje van Yosemite NP gaan. De laatste halte is Yosemite Park Visitors Centre, vanuit hier kan je de gratis shuttlebussen nemen die door het park rijden. Je kan kaartjes voor bus naar Yosemite NP online van te voren kopen maar ook in de bus zelf. Het is ongeveer uur rijden vanaf camping naar het visitors centre. Hieronder de link naar de bus site. (De rode route)

https://yarts.com/?referrer=gtfs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan