Santa Fe

Door Moon, Cor, Marc - 10-06-2019 17:24

Misschien niet erg aardig maar wat een "special snowflakes" wonen hier zeg. De bevolking was erg vriendelijk, maar ook erg eigenzinnig op een arrogante manier. Het is een soort veredelde hippe en kunst colonie. 

In de binnenstad (overal trouwens) betaal je voor het parkeren op straat en bij de bezienswaardigheden en dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt., maar er is ook een busdienst waar je gratis gebruik van kunt maken om naar de diverse bezienswaardigheden in de stad te komen. 

Wees niet telerugestelt als er wordt vermeld dat er een lokale markt is. De term markt gebruikt men hier geloof ik vanaf 2 kramen op een pleintje. :-)

Op aanraden van de hotel medewerker hebben wij de Loretto Chapel in de Kathedraal bezocht: :-(  :-(  :-(   Piepklein kapelletje met een trap van 33 treden (gelijk aan de leeftijd van Jesus bij overlijden)  die je alleen mag bekijken en niet mag betreden. Op mijn vraag waarom niet kreeg ik als antwoord: de trap is ruim 200 jaar oud! Ja heel mooi, maar in europa zijn de trappen in de kapellen ouder en die mag ik wel betreden omdat ze goed zijn onderhouden. Er was nergens aangegeven dat de trap niet aangeraakt/betreden mocht worden, dus wij voelden ons beduveld zal ik maar zeggen. Kregen onze 5 dollar entree terug zonder hierom te hebben gevraagd.

Let op dat je altijd water bij je hebt, want je zit hoog in de bergen en ook al lijkt het niet zo warm je droogt snel uit. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan