14 maart Amsterdam - Chicago

Door Jan en Gea - 01-05-2019 22:51

File op de landingsbaan en in de aankomsthal

Op woensdagavond door zoonlief naar station Zwolle gebracht. Vandaar met de trein naar Schiphol en met een shuttle bus naar Best Western in Hoofddorp.

Na het ontbijt vanmorgen vroeg weer met de shuttle naar Schiphol en boarden in een Boeiing van United Airlines. Dat ging allemaal vrij voorspoedig. Veel regen, mooi gezicht op de startbaan met de brullende vliegtuigmotoren die al dat water opspatten.

Een voorspoedig vlucht gehad. We hadden een piloot die in de buurt van Chicago een omweg nam waardoor we om de donderbuien heen vlogen. Dus kwam onze angst voor al te veel turbulentie niet uit.

Maar ja toen die luchthaven. O ‘Hare Airport. Eerst was er door de wind een cargo voertuig op de kop gegaan waardoor er wel 10 vliegtuigen in de wachtrij stonden om naar de gate te kunnen taxiën. Door de sterke wind werd er ook maar één baan gebruikt. Bijna 3 kwartier op de starbaan gestaan. En daarna was de cargowagen verdwenen en kwamen er dus ineens 10 toestellen aan de gate en dus ook al die mensen tegelijk bij de douane. En denk nu maar niet dat ze dan even een paar loketten er bij open doen. Tussen Touch down en verlaten vliegveld zat bijna 3 uur. Chicago verkennen werd hem dus niet meer. Shuttlebus van hotel duurde ook erg lang, dus maar besloten een taxi te nemen. Chauffeur uitgelegd waar die langs moest zo’n beetje.

Inchecken in de comfort suite O 'Hare en de ruime kamer op. Wel weer een kamer waar ook geen raam open kon. Dus neus dicht etc. Een lekkere burger gegeten in het restaurant van het hotel en toen maar plat.

Overnachting: Comfort Suites O ‘Hare Airport Schiller Park  € 119,00 incl. ontbijt

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan