22 maart Big Bend NP

Door Jan en Gea - 02-05-2019 16:37

Max Roswell, Santa Elena, Boquillas en Chisos

Vanmorgen vroeg het Big Bend NP in gereden. Uitgerekend dat we nog in genoeg NP’s komen, zodat een zogenaamde “Annual Pass” er zeker uit kan, dus USD 50,- bijbetaald voor een upgrade van de entreepass die we gisteren hebben gekocht.

Eerst de Max Roswell scenic drive gereden naar de Santa Elena overlook trail. Mooi gebied, deed me denken aan de Grand Canyon. Mooie trail gelopen van een uurtje langs de bedding van de Rio Grande. Machtige rotspartijen naast de rivier. Mooie foto’s gemaakt.

Op de terugweg besloten om toch naar Rio Grande Village te gaan voor de overtocht met een bootje over de Rio Grande naar Mexico. Eerst door de douane en toen werden we met een roeiboot over de rivier gebracht. Aan de overkant opgewacht door mensen die vroegen of we het tochtje naar Boquillas met een ezel wilden doen. 5 dollar pp. Raoul liep met ons mee en was onze persoonlijke gids. We moesten natuurlijk wel even bij het kraampje van zijn vrouw iets kopen en de andere kraampjes links laten liggen. Voor 10 dollar een tasje gekocht. Toen met de ezel retour. Zere kont. Raoul wist te vertellen dat hij een ritje per dag mocht begeleiden. Er waren 30 gidsen en die werkten op volgorde van een lijst. De beste man een goede fooi gegeven voor hem en zijn 3 dochtertjes. Bij terugkomst in USA werden onze paspoorten weer gescand. Tassen nagekeken en na het beantwoorden van enkele vragen per telefoon (waar kom je vandaan, waar ga je heen, hoe lang blijf je in de USA) mochten we dan toch weer verder met onze reis.

Bij de camping aan die kant van het park de tanks geleegd en water gevuld op een dump station. Alle campings nog steeds vol hiero.

Op de terugweg nog naar boven gereden bij Chisos Mountains. Een paar haarspeldbochtjes. Daarmee hadden we alle wegen in het hele park zo’n beetje gehad. Bijna 200 mijl.

Dus terug naar het plaatsje Study Butte waar we wat hebben gegeten en 20 gallon hebben getankt. ‘t Is hier bijna 3 dollar de gallon, dus de rest tanken we morgen wel.

Knipperlicht van de RV is uitgevallen. Ik denk een zekering maar weet het niet zeker, morgen de road assistance maar eens bellen.

Overnachting: Study Butte RV park Terlingua – USD 25,00

Tanken 20 gallon, USD 61,20

Mijlen: 172    weer: zonnig en warm

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan