26 maart Alamogordo - Benson AZ

Door Jan en Gea - 02-05-2019 17:01

Missiles en (dust) storms

Naast ons stonden dezelfde Duitsers als op de campground in Guadalupe mountains. Hen ook even verteld hoe je de camper kunt de-winterizen. Vanaf het RV park Desert Paradise in Alamogardo richting Las Cruses vertrokken. Als eerste naar het white sands missile range museum. Onderweg een raar tikje in de caravan. Gea de hele camper door om te zoeken waar dit toch vandaan kwam. Bleek dat ik was vergeten de dop op de watervulling te doen. Het Missile museum bleek op een militaire basis te zijn. Eerst weer allerlei controles en inchecken met ons paspoort. Omdat we een buitenlands paspoort hebben waren ze daar even druk mee.

Een verzameling oude raketten uit de koude oorlog die er stonden. Ik werd niet vrolijker van al dat wapentuig en wat het allemaal wel niet kon. Een kleine drie kwartier rondgelopen.

Daarna richting Las Cruses gereden via de St. Augustin Pass. Daar getankt en gezocht naar een Walmart. Er voorbij toen we gericht gingen zoeken, dus een stuk verder in Deming naar de supermarkt. Eerst een broodje bij de Subway. Daarna bij de Walmart de voorraden aanvullen.

Toen stonden we in tweestrijd wat te doen. Of naar Silver City of doorrijden richting Tombstone. Voor dat laatste gekozen. Onderweg een paar ongelukken gezien, waarschijnlijk door windvlagen, een air stream caravan en een vrachtwagen in de kant. Er werd door middel van borden veelvuldig gewaarschuwd voor “dust storms” en wat je dan wordt geacht te doen.

 

We staan nu in Benson op een RV park de San Pedro resort community. Mooi park met zelfs een overdekt zwembadje. Blijkt dus een 55+ RV & mobile community te zijn. We mochten dan ook zo het park op 😉.

De buurman van 80 zit hier bijvoorbeeld omdat hij hartproblemen heeft en zijn dokter hier ook zit. Logisch toch?

Gekookt en daarna nog even de camping over gelopen.

Ook raar is het wat de tijd betreft. We zijn nu weer in een andere tijdzone. Arizona heeft de pacific time en doet wel of niet aan de zomertijd, daar zijn we nog niet achter. We dachten dat het half zeven was, maar het was hier nog maar half vijf. Dus weer een uurtje gewonnen.

Overnachting San Pedro Resort RV park – USD 42,00

Tanken: 25.17 gallon – USD 60,38

Mijlen: 308     weer: zonnig, warm en veel wind

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan