28 maart Tucson - Theodore Roosevelt Lake

Door Jan en Gea - 02-05-2019 21:34

El Capitan Pass, Tonto NM, Roosevelt Dam en Lake

Vertrokken van de campground boven Tucson waar we naar toe moesten om dat het state park vol zat. Whishing Well dus achter ons gelaten. Ook nog zonder iets te betalen. Gisteravond gemeld, 3 x getelefoneerd en niemand getroffen. Vanmorgen zat ook alles nog dicht. Jammer dan.

Via de Hw77 naar het noorden en daarna over in de 188 bij Globe naar Lake Roosevelt. Mooie weg met ontzettend veel Saguaro’s. Nog mooier dan gisteren in het park. Onderweg meermalen gestopt op uitzichtpunten. Onder andere op de El Capitan pass waar we over heen zijn gereden. Wat een mooie route! 

In Globe gegeten bij Denny’s. Een klein ontbijtje........ genoeg voor de hele dag. Daarna een stukje verderop boodschappen gedaan.

Vlak voor het meer de afslag genomen naar het Tonto National Monument, waar we de zogenaamde Cliff Dwellings hebben bekeken. Dit zijn de rotswoningen waar tot bijna 700 jaar geleden het Salado volk woonde. Hier kun je naar boven lopen om de overblijfselen van  de grotwoning daadwerkelijk van binnen te bekijken. (in tegenstelling tot het bekendere Montezuma Castle bij Sedona) Een prachtige plek van waaruit je een geweldig uitzicht hebt. Veel informatie over dit volk is te vinden in het Visitor center.

 

Het meer zelf wordt omringd door het uitgestrekte Tonto National Forest. Verder langs het meer de Roosevelt dam even bekeken, waardoor het meer is ontstaan. De Apache Trail gaat daar verder langs de Salt River, maar wordt na ongeveer 2 mijl onverhard. Dus verboden terrein voor onze camper.

Wij rijden via het visitor center van het Lake Roosevelt Recreation aerea door naar de noordelijkste mogelijkheid om te kamperen aan het meer met plek aan het water. Daar staan we nu aan de oevers van het meer op de Bermuda flat shoreline. Lekker relaxed middagje dus.

Jan heeft zijn boek inmiddels uit. Nog geen één opgenomen Netflix serie gezien. Gea heeft er al twee uit en kan nu mooi het boek van Jan overnemen.

Heerlijke middag in het zonnetje met uitzicht op het meer. Geweldige plek!

Prima weer om vanavond de melkweg eindelijk eens te kunnen zien, maar helaas, ’s avonds toch een lichte sluier bewolking. Poging gedaan en een poos buiten zitten sterren kijken, maar geen melkweg…….

Overnachting: Bermuda Flat Shoreline – USD 0,00

Mijlen: 130    weer zonnig en warm

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan