31 maart Flagstaff - Grand Canyon

Door Jan en Gea - 02-05-2019 22:04

Sunset Crater Volcano, Wupatki NP, Hopi en sunset in Grand Canyon NP

Vanuit Flagstaff vertrokken naar het noorden richting Grand Canyon om daar vanaf de oost kant binnen te gaan. Eerst iets boven Flagstaff een zijroute genomen langs de Sunset Crater Volcano.  Weer een heel ander landschap. Laatste uitbarsting ergens rond het jaar 1000. Nog een lavasteen meegenomen om te vergelijken met die van de Etna in Sicilië.

 

Aan het einde van deze mooie "loop" een stop bij Wupatki National Monument. Een soort heuvelwoningen uit 1000-1200  van de Pueblo indianen vergelijkbaar met Tuzigoot van gisteren. Oale bende zol Hans zeggen.

Prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de San Francisco Peaks in het westen en in het oosten de Painted Desert.

Daarna door up north naar de afslag voor de Canyon. Eerst nog even getankt en toen gestopt bij de Little Colorado Overlook aan het begin. Dit ligt in het Hopi Indian Reservaat. De plaatselijke bevolking verkoopt souvenirs in de stalletjes op het parkeer terrein. Even rondgekeken en  door naar de Desert View Watchtower met de mooie muurschilderingen.

Vervolgens richting Mather Camground, waar we eerst wat boodschappen hebben gedaan. Tas voor Gea en T-shirt voor Jan. We staan op plek 32. Die is voor 21 feet max en wij zijn 22 feet. Moest dus kunnen dachten we. Kan ook nét. Aan de bovenkant 5 cm speling met een boompje. Morgen er weer achterwaarts voorzichtig uit naar plek 119.

Eerst een drankje bij de camper. Daarna de wandeling naar de Canyon, waar we de zonsondergang hebben gezien. Al met al wel weer een behoorlijk aantal kilometers gelopen. Ondanks alle waarschuwingen en recente valpartijen zie je toch weer mensen de raarste capriolen uithalen voor een “selfie”.

Inmiddels al best laat geworden, dus geen zin meer om te koken, terug naar de camping en omdat de market ook pizza’s verkocht daar er maar eentje van gegeten. Scheelt weer gas voor koken en kunnen we morgen wel eens weer zien.

Overnachting:   Mather Campground -   USD 18,00

Tanken: 18.80 gallon – USD 50,00

Mijlen: 124   weer: zonnig, overdag warm, 's avonds koelt het flink af

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan