Fietsen in Vancouver

Door peter_vogelaar - Almost a year ago

Vandaag hadden wij een e-bike gehuurd om Vancouver vanaf de fiets te ontdekken. Na een wandeling van een kwartiertje kwamen we aan bij het verhurbedrijf. Na een korte uitleg, die je na 10 minuten al weer kwijt bent zijn we naar de oceaankant gefietst. Dat is naar beneden dus dat gaat prima. Langs de oceaan loopt een gigantisch fietspad die heel Vancouver in het rond gaat. Onze eerst stop wordt Stanley Park. Zeg maar een soort Kralingsebos maar dan groter. Het park is vooral bekend om zijn totempalen. Het eerste wild is ook al gespot. Naast de eekhoorns zwom opeens een zeehond met ons mee. Echt waanzinnig. 

 

Daarna op pad naar Granville Market. We zien prachtig vlees en fruit dat we nog nooit hebben gezien. o.a. druiven als druppels. Zo vreemd. Natuurlijk moeten we de beroemde salmoncandy uit proberen. En echt het is heerlijk. Op een pleintje eten we onze lunch op begeleid door live muziek. Jammer genoeg is Peter gelijk al een stuk kwijt door de grote meeuwen die het gewoon vliegend van je bord pikken. Zo gaat er menig lunch o.a. een groot stuk pizza de lucht in.

Daarna weer op de fiets en we racen heerlijk langs iedereen. Mensen zijn hier wel verbaasd als ze onze fietsen zien. Bijna iedereen rijdt hier op een gewone fiets. Nou met die heuvels zijn we blij met een extra motortje. Chinatown is onze volgende bestemming. Bij aankomt kijken we een steegje in en krijgen we gelijk een waarschuwing dat we daar niet moeten gaan door een aantal junks. Gelijk hebben we er genoeg van. Het blijkt een redelijk eng buurtje te zijn. We rijden lekker door. Na een biertje in Gastown nog even langs de watervliegtuigen om ons op te peppen voor morgen gaan we richting ons tijdelijke huis.


Eten doen we dit keer bij de Mac. Weer eens  anders dan de redelijk dure ontijtjes en lekkere lunches. En inderdaag het is vreselijk goedkoop en veel minder lekker maar soms heb je hier gewoon behoefte aan. Moe van een dag in de buitenlucht liggen we er weer vroeg in. Morgen weer een volle dag. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!