Whistler via Hat Creek Ranch naar Wells Gray Provincial Park

Door peter_vogelaar - Almost a year ago

Weer eens een verhaaltje van ons Zoals al eerder geschreven het internet is niet zoals thuis. Bij de Starbucks, Walmart enz. kan je internetten maar die zaken zitten niet op elke straathoek. Op campings in Nationale Parken houd het ook niet over. Donderdag vertrokken uit Whistler in de stromende regen richting Catch Creek, Daar een camping geboekt bij een buitenlucht museum uit vroegere tijd. Leuk om te zien hoe de vroegere bewoners uit de goudkoorts hebben geleefd. Ook een ritje in een postkoets gemaakt. Nou dat is verre van comfortabel maar wel leuk. Verder was het best aangenaam omdat iedereen ook in de kleding van die tijd rondliep. Ook de indianenstam die er ook na een ritje met de postkoets aanwezig was en je overal in kom en zaken mocht vragen. Heel bijzonder.  

De regen werd gelukkig minder en verdween in de loop van de morgen. Het werd lekker weer met een graadje of 20. De weg naar Kamloops was adembenemend mooi. En we hebben beer nummer 2 gezien. Vorige keer een zwarte beer, dit keer een grizzly beer met twee jonkies. Even later gevolgd door twee Bighornschapen. Heel echt om dat zo te zien. om fotos te maken was het een snoepreisje. Omdat we redelijk slecht slapen op het bed dat we hebben. We hebben thuis een geweldig bed, en hier is het behelpen met een dunne matras met lekkere spiralen erin, waardoor je in de nacht voelt dat je een bekken en heupen hebt, wilden we onderweg nog zoiets als een deken of plaid kopen. zodat die bodem lekkerder werd. Lijkt wel een pizza maar kan echt een probleem geven. Maar helaas dit is nergens te koop. Niet in deze regio in ieder geval.   

Op vrijdag de reis vervolgd naar Wells Gray Provincial Park. Het park staat bekend om zijn mooie watervallen. Onder andere de Dawson waterval die bekend staat als de kleine NIagara waterval. Hij is 118 meter breed maar wat een kabaal maakt water. Nog twee andere watervallen bezocht waarbij de een nog mooier is dan de ander. Slapen doen we hier als een heel veld rozen. Kwart voor negen erin en om kwart over acht wakker worden. Zaterdagmorgen stond in het teken van een wassessie. Je kan nou eenmaal niet voor vier weken schone kleren meenemen, want dat vindt de KLM maar niks. Na de was vertrokken naar Clearwater voor een bakkie koffie bij Tim Horton en om brood te kopen. De eigenlijke reden was natuurlijk om even contact te hebben met Marjoleine en Robbert. Na deze koffiebreak richting Bailey's chute gereden. Dat is een stroomversnelling waar zalmen hun weg vinden naar de paaigronden. Het was niet druk met zalmen maar hebben er toch twee gespot. Later hoorden we van de campingeigenares dat in het voorjaar modderstromen waren geweest waardoor stroomopwaarts alles was verstopt. De overheid heeft toen met helikopters zalmen gevangen en deze op de paaigronden uitgezet. De beren hebben nu eigenlijk weinig te eten omdat de bessen die ze eten al niet meer aan de bosjes zitten. Met het regenachtige weer hadden we wel verwacht dat de beestjes buiten zouden lopen maar we hebben er geen een gezien. Wel een heel klein muisje dat snel voor onze voeten wegrende. We hoorden later via ingewijden dat beren niet van regen houden en dan in een hide-out gaan zitten. Gekke beesten die beren.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!