1 April. - Vertrek

Door Etty en Ben - 08-05-2019 20:22

Na een bezoek aan Tioga Tours in Zwolle, lezen van reisverslagen, informatie van collega’s en de voorbereidingen thuis is het vandaag dan zo ver.Om 5 uur staan we op om de trein van 6.15 naar Schiphol te nemen. Het inchecken op de luchthaven gaat voorspoedig, geen lange rijen. Alleen krijgen we nog geen stoelen toegewezen dat gebeurt aan de gate. Tot Chicago zitten we naast elkaar in het middenpad. De jongen naast mij slaapt voortdurend. Achteraf blijkt dat hij 19 uur op Schiphol heeft gewacht op deze vlucht vanuit Rusland. De overstap in Chicago gaat redelijk snel. Bij de automaat de gegevens invullen voor de immigration met vingerafdrukken en een foto. We vragen ons af of crackers, koekjes onder food vallen. We hebben maar ingevuld dat we dit niet bij ons hebben. Maar toch? Op het vliegveld van Chicago, ORD, vraag ik een telefoon te leen om even te bellen met Cruise America wanneer we onze RV morgen op kunnen halen. Om 13.00 uur kunnen we er terecht.

Van Chicago tot Las Vegas zitten we gescheiden. Ik zit tussen twee mannen maar kan nog wel wat foto’s maken over het gebied waar we overheen vliegen. Ik zie dat er nog sneeuw ligt in de bergen. Zouden wij dat ook nog tegen komen? Op tijd gaan we landen en ik maak voor het eerst gebruik van Uber.

Harold komt ons ophalen en is over 8 minuten bij ons zie ik op mijn telefoon. Ik zie de auto en het kenteken en Harold roept mijn naam als hij arriveert. Harold is een aardige prater en is zeer geïnteresseerd in wat we gaan doen. Om 18.00 uur, local time zijn we bij het hotel, Circus Circus. Hier staat een rij voor het inchecken. We hebben al betaald, maar of we nog wel de Resort Fee willen afrekenen. Onze kamer ligt op de 9e verdieping van de Casino Tower. We besluiten, ook al hebben we er al een hele dag opzitten, om nog even Las Vegas in te gaan. Via de vele fruitautomaten in het hotel gaan we naar buiten. Het is even lopen naar de Strip en onderweg eten we nog wat. Moe gaan we terug naar ons hotel het is intussen 22.00 uur geworden. Ik had mijn horloge nog niet verzet en zie dat we 26 uur op zijn. We slapen prima deze eerste nacht in Amerika.

Tip: Dollars pinnen op Schiphol, maar niet teveel. Je kunt met je Credit Card bijna overal terecht.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan