5 April. - Kodachrome Basin State Park

Door Etty en Ben - 08-05-2019 20:54

Ook nu weer douchen in de camper. We kunnen niet via de 9 door het park omdat de tunnel is afgesloten. We moeten omrijden via de 89 en daarna de Scenic Byway 12. Voordat we op weggaan de vuilwater tanks maar even legen. Eerst de zwarte, het toilet en daarna de grijze, de douche en wasbak. We hebben vandaag een reisdag en na nog wat kleine boodschappen gaan we richting Bryce NP. Onderweg zie ik bij een camping het bord Propaan. Deze ook maar even bijvullen. Er gaat niet veel in: 1.1 gallon. Omdat de tunnel in het park gesloten is moeten we een aardig eindje omrijden via Cedar City. In een flits zie ik iets van gesloten, wegens sneeuw op deze weg dwars door de bergen en we vrezen het ergste. Maar de kok van een restaurant verzekerd ons dat de weg gewoon open is. We rijden verder en er ligt daadwerkelijk nog veel sneeuw. Gelukkig is de hele weg, de Scenic Byway 12, goed begaanbaar. De volgende camping is Kodakchrome Basis State Park. Deze ligt voorbij Bryce en ontleend zijn naam, met goedkeuring van de Kodak Film Corp., aan de kleurrijke omgeving. De weg er naar toe doet je denken dat je verkeerd bent maar het is nog 9 mijl. Dus we rijden maar door de schitterende omgeving. Bergen van 180 miljoen jaar oud en door de vele steensoorten een kleurrijk geheel. De aankomst bij de camping is helemaal het einde. Eigenlijk zijn het 3 Campings: Arch Cap Campground, Bryce View Campground en helemaal aan het einde: Basin Campground. Dit had ik niet verwacht toen ik het een paar dagen geleden boekte.

De plaatsen zijn als het ware parkeerhavens aan de weg met asfalt. Maar in het zand staat je picknick bank met Firepit. Geen full-hookup, geen Wifi en geen 4G. Maar wel een geweldig uitzicht, rondom kleurrijke bergen. We doen nog de Angel’s Palace Trail met vele viewpoints voor het maken van foto’s. Vanaf deze trail zien we ook de Campground: schitterend! We kijken weer onze ogen uit. Het is een heel andere omgeving dan Zion dat 160 mijl, via de 89, hier vandaan ligt.

Tip: reserveer een Campground. Het hoeft niet maanden van te voren, maar kijk regelmatig even of ze een plaatsje hebben ook al is het voor 1 nacht.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan