11 April. - Monument Valley / Goseneck State Park

Door Etty en Ben - 08-05-2019 21:05

 

Het was een onrustig en koud nachtje. Onrustig doordat de buurman zijn kachel aan had gezet welke op gezette tijden aansloeg. Het was dus koud. Wat ook koud was was de douche in een warm gebouw. Dus in de camper maar gedoucht, maar hier ook geen warm water omdat de kachel aan stond en beide gaan op gas, propaan. Geen goed begin van de dag.

Dus maar snel op weg naar Monument Valley, een uurtje of 3 rijden. Onderweg zien we nog wel sneeuw. We zitten nog op een hoogte van 1800-1900 meter. Maar gelukkig wordt de sneeuw minder en wordt het warmer. We hebben een plaatsje besproken op de KOA Campground en deze past helemaal in het landschap. Helemaal kaal, hier en daar een klein boompje. Verder wel veel voorzieningen en we krijgen korting want we zijn met een Cruise America RV.

Ter plaatse kunnen we wat dingen doen. Een jeep huren voor een middag 150 dollar of een excursie voor 175 dollar. Dat doen we dus maar niet. We pakken de RV en gaan de omgeving in via Mexican Hat, bekend van het rotsblok Mexican Hat, naar het Gooseneck State Park. Dit moet wel het kleinste park zijn, het is nml een parkeerplaats van waaruit je de San Juan River een paar keer rond de rotsen ziet stromen. Wel heeeel diep. We betalen 5 dollar omdat we even willen kijken en dan weer gaan. Je kunt hier ook met je RV overnachten, geen voorzieningen, dat wel. Verder willen we een rondje maken via Bluff, Mexican Water naar Kayenta. Maar we kunnen de juiste weg niet vinden. Dan maar weer via de zelfde, saaie weg terug. Er moet ook nog gewassen worden. Tijdens het eten klopt de manager aan de deur. Of we wel in de gaten hebben dat we verkeerd staan. Het is achterwaarts inrijden en we staan met de neus naar voren. Toen we weer terug op de camping kwamen stond het hele rijtje zo, dus wij doen gedwee mee. Nee, we hoeven niet om te draaien het is maar dat je het weet.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan