14 April. - Sedona / Congress

Door Etty en Ben - 08-05-2019 21:41

We laten de parken even voor wat ze zijn en gaan naar Sedona. Bij het benzine station informeer ik toch nog even naar de juiste tijd. Het is “nine o nine” Mijn horloge staat goed, de telefoons lopen een uur voor. We zijn weer een uur eerder opgestaan dan dat we dachten. Het is een prachtige weg, de 89A, door de bergen. We zien weer eens bomen. Het lijkt op Frankrijk. Sedona is een New Age dorp, Reiki, Healings, Readings enz. en vooral heel erg toeristisch. Er is (nog) voldoende gratis parkeergelegenheid in de straten achter de hoofdstraat en dit is netjes aangegeven met een “Lot” nummer. Zo kun je het voertuig makkelijk terugvinden. Ik hoef niet zonodig alle winkeltjes in en uit en ga lekker in het zonnetje zitten. Een man komt naast me zitten en we maken gezellig een praatje. Het begint meestal met “Where do you come from?”. Hij vertelde dat hij 8 jaar met een RV heeft rondgetrokken. Regende het, dan gingen ze weer, was het te warm of te koud, starten en wegwezen. Hij had zijn huis, auto’s, boot en het bedrijf in Detroit verkocht. Nu had hij weer een huis in Prescott en ook nog een RV. Over een paar weken ging hij weer richting Detroit, zo’n 2000 mijl. Hij blijkt ook om dezelfde reden op dit bankje te zitten en stapt op als zijn vrouw hem komt halen. Nadat hij mij vriendelijk met een handdruk bedankt heeft voor het gesprek en mij nog een mooie en veilige reis toewenst vertrekt hij. Wat zijn ze toch beleefd, de Amerikanen. Na 4 uur houden we het voor gezien in Sedona en vertrekken richting het volgende nationale park: Joshua Tree.

We rijden nog ca. 100 mijl en komen dan op RV park North Ranch in Congress. Een redelijk park, allemaal netjes naast elkaar, Full-Hookup voor 28 dollar. Geen telefoon bereik en geen WiFi. Er zijn ook veel vaste gasten met enorme RV’s. Ik verbaas er steeds weer over.

Het is nog lekker weer en we drinken in het zonnetje wat. We maken een wandeling over het terrein en in de bijbehorende cactus tuin. Bij een cactus zien we een vogel in en uitvliegen. Er zit een nestje met vogeltjes in de cactus. De cactus is het nestkastje.

Tip. Maak gebruik van je elektrische aansluiting, Shore Line, om de apparaten weer op te laden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan