Finger Lakes

Door Marloes Harmsen - 24-05-2019 02:51

In plaats van eiland hoppen, doen wij aan Staat hoppen. We rijden de ene naar de andere staat binnen. 

We begonnen in Massachusetts, maar inmiddels kunnen we Maine, New Hampshire, Vermont en New York State ook afvinken. We hebben al de nodige kilometers achter de rug.

 

Vandaag stond het gebied Finger Lakes op het programma. We hadden overnacht op de KOA camping op ongeveer  10 minuten van Watkins Glen State Park. 

 

Watkins Glen is erg mooi. We hebben de Gorge Trail gelopen die het water en vele watervallen door de kloof volgt. Het was een vrij pittige wandeling met vele traptreden, maar zeker de moeite waard! Je loopt langs de kloof en ziet het water naar beneden denderen, loopt over bruggen en onder watervallen door; het was prachtig. 

We waren er ‘s ochtends op tijd en dat was maar goed ook, want op de weg terug kwamen we steeds meer mensen tegen, waaronder een hele klas schoolkinderen. 

 

Vanaf Watkins Glen reden we naar Taughannock State Park. Vanaf de parkeerplek kon je gemakkelijk naar het uitzichtpunt van de waterval lopen. Er was de mogelijkheid om helemaal naar beneden te lopen, naar de voet van de waterval, maar na het geklim bij Watkins Glen vonden we dat niet zo nodig, het uitzicht was al mooi genoeg!

 

Omdat we toch in de buurt waren, reden we ook nog even langs Buttermilk Falls State Park, met natuurlijk een mooie waterval. Ook deze was vanaf de parkeerplaats na een zeer korte wandeling te bereiken. Gelukkig maar, want het begon te regenen. 

 

Na een stop bij de Walmart reden we door naar een camping ongeveer een uur van de Niagara Falls, dan hoeven er morgen niet zo ver te rijden. We dachten het vrij goed gepland te hebben, maar bij Rochester kwamen we in een behoorlijke file. Blijkt Rochester een behoorlijke grote stad te zijn. Daarnaar was het ook nog een warm, benauwd warm. Is het een keer warm, staan we in de file. ;)

Op de camping even lekker de stoeltjes buiten gezet en na het eten een lekker ijsje gehaald bij de winkel. Daar waren we wel aan toe.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan