Chiracahua en City of Rocks State Park

Door Jolande en Bobby - 07-06-2019 16:52

Onze volgende bestemming is het Chiricahua national Park. Het landschap bestaat uit duizenden smalle rotspilaren en balancerende rotsblokken, bestaande uit vulkanisch gesteente. In het park zit een grote verscheidenheid aan vogels, herten en het schijnt dat de zwarte beer ook in dit gebied rond struint. In het park gaan we twee dagen hiken. De 1e dag rijden we via de Bonita Canyon Drive naar het hoogste punt van het park. We zoeken de routes wel uit, want hier mogen geen campers boven de 29 ft komen. Buiten het feit dat het een smalle kronkelweg is naar boven met prachtige uitzichten op de rotspilaren en we blij zijn dat er geen tegemoet komend verkeer is, worden we ook aangenaam verrast met een zwarte beer die de weg over steekt. Dat hebben wij weer, de eerste dag in zwarte berengebied en meteen steekt er een de weg over. Prachtig om te zien maar ook even een reminder dat we ze tijdens de wandeling ook tegen kunnen komen. We hebben helaas nog geen beerspray dus als wer er een tegen komen moeten we ons groot maken, veel geluid maken en hopen dat de beer begrijpt dat hij dan de andere kant op moet gaan. Tijdens een van de wandelingen zien we uitwerpselen, waarvan we het vermoeden hebben dat het van de zwarte beer is. Ook zien we een boom waarvan de schors helemaal is weggekrabt, zo te zien met flinke klauwen..... Daarom roepen we om de paar minuten hi bear, stay away bear. Echt relaxt loopt het niet, maar de omgeving is zo mooi dat we uiteindelijk in 2 dagen meer dan 12 km in de het park hebben gewandeld.  

Na 3 nachten rijden we verder naar het City of Rocks State Park.

Onderweg hebben we nog het mijnstadje Silver City aangedaan en heerlijk geluncht. Het is een oud mijnwerkersstadje met oude gebouwen en gerenoveerde saloons. Je kunt je voorstellen hoe de cowboys en huifkarren hier door de straten reden.

Het City of Rocks park is een heel klein park midden in een redelijk vlak landschap, waar over een omtrek van een paar km2 allemaal rotsblokken liggen. Ook dit komt van vulkaan uitbarstingen. We blijven hier maar 1 nacht en maken voor de zonsondergang nog een korte wandeling. De kleuren zijn erg mooi en als we terug komen op de campground eten we bij het genot van een knetterend kampvuurtje. This is it!!



















Verstuurd vanaf mijn iPad

Reacties

Parveen & Ronald 10-06-2019 00:34 {{button-57499}}

Wow, wat een avonturen! We kunnen het ons helemaal voorstellen: het knetterende kampvuurtje!
Veel plezier!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan