Durango en Angel Peak

Door Jolande en Bobby - About a year ago

Het einde van onze reis is in het zicht, maar dat weerhoudt ons er niet van om nog volop leuke dingen te plannen en te genieten van wat er nog komen gaat.
Na een dag van een heerlijke Spa met hotsprings te hebben genoten, eigenlijk echt noodzakelijk om onze spiertjes weer in het gareel te krijgen, vervolgen we onze route naar Durango. Het laatste gedeelte van de route naar de campground was uitdagend, op een dirtroad (gravelweg) de bergen in en even twijfelen we of we hier wel goed aan hebben gedaan. Dat hebben we, want na een paar spannende mijlen worden we beloond met een prachtige plek midden in het bos. Durango is een soort Westernplaatsje boven de 2000 meter hoogte waar vanalles te doen is. De 1e dag huren we fietsen om een 11 mijl lang fiets/wandelpad te verkennen. Dit fietspad loopt langs de Animas rivier langs Durango met diverse tussenverbindingen om weer de stad in te gaan. Het is een leuke route met klimmen en afdalen, maar dat kunnen onze spiertjes weer aan. Op meerdere plaatsen zijn gezellige terrasjes, waar we uitrusten en genieten van de rafters die voorbij varen. 
Durango staat ook bekend om zijn ouderwetse stoomtrein die door de bergen van Durango naar Silverton (3000 meter) rijdt. Deze stroomtrein rijdt nog ouderwets op kolen en we hebben op het laatste moment nog een plaatsje kunnen bemachtigen in een open wagon ( soort veewagen). Aangezien het een stoomtrein is die echt op ouderwetse kolen rijdt, worden we tijdens de rit regelmatig bedolven onder het roet. Maar dat mag de pret niet drukken, we hebben een prachtig uitzicht op de bergen en canyon waar de trein doorheen rijdt. De trein stopt een aantal keren om water bij te vullen, zodat hij stoom af kan blazen. Echt zoals vroeger tuffen we door de canyon en stijgen we langs een wild stromende rivier hoger en hoger de bergen in. Na 4 uur tjoeke tjoeke komen we in Silverton aan. Daar hebben we 1,5 uur om het stadje te bekijken. Een aantal straatjes met restaurantjes, saloons en giftshops, midden in de prachtige bergen. Na een simpele lunch dalen we weer af naar Durango. Als we terug komen op de campground en douchen, moeten we twee keer soppen, want na de eerste keer is het schuim op ons lichaam nog grijs van het roet. Wat een geweldige treinreis dat was dit, wederom een ervaring om nooit te vergeten.

Vanaf Durango in Colorado rijden we weer New Mexico in naar Angel Peak scenic area. Hier bevinden zich Badlands en de Angel Peak een bijna 2000 meter hoge piek die boven de Badlands uit steekt. Deze is al van meer dan 50 kilometer afstand te zien. We weten dat er een campground is, waarvoor we ongeveer 10 kilometer langs een rim over een gravelweg moeten rijden. Voor ons geen probleem maar we worden zo door elkaar geschud dat we medelijden krijgen met de camper en de inboedel. Later blijkt ook dat we de koelkast opnieuw in moeten richten, omdat de gehele inhoud op een andere plek terecht is gekomen. De gravelweg loopt langs de rim van de Badlands en er zijn een aantal scenic spots, waaronder Castle Rock view. Ongelooflijk zo mooi en we kunnen helemaal tot de bergen van Durango kijken. We klotsen de hele rim af en eindigen op de campground. Hier zijn 9 plekken en we kunnen kiezen want ze zijn allemaal vrij. Helemaal alleen on top of the world, geweldig!!!! We kiezen uiteraard de mooiste plek met uitzicht op Angel Peak, het is echt adembenemend en we besluiten hier 2 nachten te blijven, oh ja gratis en voor niets, want je hoeft geen campground fee te betalen. Grappig, de duurste campground in Santa Fe was de lelijkste, hutje mutje op een rij en ingeblikt tussen andere RV’s en de gratis campground hier is de mooiste van de reis!!!  

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!