Van Amsterdam naar Toronto en verder ........

Door Fritzel - 07-06-2019 00:55

Amsterdam – Toronto en nog verder …..    

 

Goedemorgen zal het voor de meeste lezers zijn. Vandaag 6 juni en was het 75 jaar geleden D-Day. Nou als Frits op vakantie overzee gaat ís het en voelt het óók als zo een dag.

Eigenlijk begon het gisteren al na mijn laatste werkdag. Dan kom je thuis en moet je alles inpakken, de laatste reserveringen regelen, rugzak inpakken (die irritante die steeds omvalt en ik iedere keer weer meeneem) met laptop, opladers, snoertjes en verloopstekkers (die nu nog thuis liggen. Dus het stress level is dan hoog hihi. Het zijn uiteindelijk luxe problemen maar het voelt anders J

Uiteindelijk tas inpakken en toen ik mijn polo’s ging opvouwen daalde mijn stressniveau enorm. Niet verklappen aan Yvon anders mag ik vaker vouwen. Origamie met polo’s of zo!

 

Toch rustig gaan slapen en vanmorgen relaxed opgestaan. Nienke kwam naar ons toe om ons met de auto naar Schiphol te brengen. Zou ze wel op tijd zijn (toch weer een stress moment hihi) Rustig ontbeten, tasje en de hutkoffer van Yvon in de auto. Nienke was keurig op tijd en ik kreeg 3 paar Happy Socks voor mijn Vaderdag van Leonie en Nienke. Is dat altijd op 6 juni? De socks zijn onwijs leuk en gelijk een paar aangetrokken ;-) foto's volgen!!

 

Op Schiphol bij hal 3 in de regen uitgestapt en snel op zoek naar de incheckbalie. Natuurlijk kan je thuis met de laptop, mobiel en allerlei automaten van te voren inchecken maar dat doe ik niet. Lees DURF ik niet  zo goed, straks gaat het verkeerd en dan ….. ja en dan ….

Nou ja, ik had wel stoelen gereserveerd door met Canada te bellen in mijn beste Engels maar volgens mij sprak ik met een dame uit het Canadese Limburg kwam want ik kon haar niet verstaan en zij mij waarschijnlijk ook niet.Maar ondanks de taal barriére had ik wel de  stoelen gereserveerd en zaten wij naast elkaar. Option Plus heet dat. Wij mochten op Schiphol in de snelle boarding rij en eerder het vliegtuig in, zo fijn….. Maar toen we eenmaal vlogen merkte ik wat Option Plus was. De mevrouwen van de bediening kwamen meerdere keren langs om te vragen of ik wijn, bier, sterke drank wilde. Ik kreeg oortjes, een dekentje en een masker voor niets ómdat wij Option Plus zijn. Ze keken zo raar op dat ik alleen maar koffie en water wilde. Teleurgesteld bijna. Yvon kreeg twee flesjes rode wijn maar die zijn inmiddels in beslag genomen door de Canadese Douane meneer. Verder verliep de vlucht heel voorspoedig, twee uur geslapen en een paar afleveringen van " La casa de papel" op NetFlix gekeken en nu redelijk fit in de wachtkamer in Toronto. Het is hier nu half zeven en om 21:00 uur vliegen wij door naar Calgary. Daar komen wij om 23:15 uur aan en dan is het in Nederland 5:15 uur en dan sta ik meestal op, maar nu ga ik slapen, denk ik :-)

 

Morgen schrijf ik misschien uit Calgary (voor de kenners Calgáááárie) en misschien een rondje op de schaats op the Olympic Oval (niet vergeten van baan te wisselen, Sven) of naar een Tower of gewoon op de fiets.

 

Tot later allemaal

 

Enne Joeri, gefeliciteerd met je verjaardag en veel plezier met je scooter J

 

Groeten Fritzel

 

Reacties

Joyce 07-06-2019 06:38 {{button-57386}}

Op de terugweg wel optimaal gebruik maken van dat Option Plus hoor! Geniet se...

Caro 07-06-2019 06:58 {{button-57389}}

Wat leuk om nu weer wakker te worden met een leuke blog van Fritzel. Dat wordt vast weer een mooie reis met gave foto’s. Ik ben benieuwd naar de foto’s waarop je de happy socks aan hebt (met slippers? 🤪). Vakantie is dit keer gelukkig zonder al te veel douane stress verlopen begreep ik. Geen verkeerde nummertjes ingevuld op je inreis visum of heb je die niet nodig voor Canada? Have fun!!
Liefs Caro.

Arthur 07-06-2019 09:43 {{button-57402}}

Hoi Frits, Leuk om weer eens een blog van je te lezen! Heel veel plezier daar!

Yvon 07-06-2019 10:44 {{button-57406}}

Héee dat is leuk!
Wat heerlijk dat jullie weer zo'n grote reis doen. Ik kijk uit naar je verhalen. Zo krijg ik vast een beetje vakantiegevoel want wij gaan in oktober voor een maand naar Australië. Eindelijk :-) En jawel, ook mét camper!
Heel veel plezier en geniet van al het moois.

Groetjes, Y.

Kees H. 07-06-2019 10:57 {{button-57409}}

Ha Frits, 1e verhaal is al weer hilarisch. Veel plezier jullie en doe rustig aan!

Ria 07-06-2019 13:29 {{button-57412}}

Hartstikke leuk om te lezen Frits! Veel plezier en groetjes aan Yvon!

Maria Bentvelsen 07-06-2019 17:50 {{button-57416}}

Heeey Frits, wat goed dat je in ieder geval door de douane bent gekomen ( hihi altijd spannend)
Ben erg benieuwd naar je volgende avonturen!
Veel plezier en geniet ervan! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan