Dag 4 van Banf naar The Johnston Canyon en via Canmore terug.

Door Fritzel - 10-06-2019 02:36

Dag 4 van Banf naar The Johnston Canyon en via Canmore terug.

 

Na een frisse nacht toch op tijd wakker met bijna bevriezingsverschijnselen, maar je wil in de bergen zijn of niet. Nog even lezen onder 6 dekbedden maar het moment was daar ineens dat we eruit moesten en met je blote poten op het koude laminaat of erger een wc bril die bevroren was. Het toilet in de camper is een soort troon en als ik er met mijn bijna 190 cm opzit raken mijn tenen nét de grond en je kan in het toilet je kont niet keren. Nu is dat ook niet echt de bedoeling daar maar toch. Het is dus wel een dingetje.

Na het aankleden, winterse kleding, ontbijten en dat was wederom heerlijk en een bijzondere ervaring als je je eigenadem kan zien zoals in de winter bij vorst. Leuk joh, zomervakantie!!!!!

Na het ontbijt de camper gestart en op jacht naar benzine, een mooi Shell station gevonden en je moest eerst even bij de mevrouw betalen. Hoeveel gaat erin vroeg ik, ze zei 130 dollar !?!?!?!?!?!?! Oeps even slikken haha maar toen we binnen in het tankstation koffie gingen halen zag ik dat de mevrouw Imke heet, en begin in het Duits te praten en ik moet zeggen dat ze het best goed kon, dat kwam waarschijnlijk omdat ze in Duitsland was geboren. Zij reisde al jaren de wereld over, 2 jaar Nieuw Zeeland, camper kopen, werken en reizen en door via Australië nu in Banff, geweldig gewoon.

Met een volle tank richting Johnston Canyon en daar zijn watervallen en een smalle kloof. Het was de wandeling absoluut waard. Bij het begin van de trail (zo heet dat hier) sprak er ineens een park ranger onwijs goed Nederlands, geboren in Nederland, met haar ouders mee geëmigreerd en nu werkt en studeert ze en doet haar Master in Wageningen. Zo grappig sta je midden in Canada Nederlands te praten. Toen wandelen, 5,4 km naar de watervallen en dan door naar Inkpot. Ik dacht aan heeeeeeeeel vroeger toen ik met een kroontjespen en inkt uit een inktpotje leerde schrijven (1964 of zo….) maar ik denk laten ze ons 5 km wandelen om naar een inktpotje te kijken????

Wat er ook NIET bijstond was dat het ongeveer 2 uur lang bergop lopen was …. Wat een gewandel maar de natuur is zoooo indrukwekkend en het is zo mooi en heftig die watervallen dat het een wandeling meer dan waard was. Af en toe was het pad slippery omdat hier afgelopen week nog sneeuw was gevallen J Toen we bij de Inkpot aankwamen vertelde een Amerikaanse dame ons dat het een soort bron was zoals wij in Yellowstone hebben gezien maar dan koud water en geen “ rotte eieren” lucht, gelukkig en het was prachtig!!! Een Inkpot, weer wat geleerd, als het kokend water is heet het een geiser en nu niet.

Terug naar beneden besloten wij een kleine omweg te nemen dus uiteindelijk kwamen wij na 15 km over bergen en dalen bij de camper aan. Moe maar voldaan zoals dat heet.

Toen wederom richting Canmore en nu wist mijn TomTom waar ik heen wilde dus dat lukte best goed en de Safeway leeg gekocht want het is dan geen oorlog hier, hamsteren doe je wel want je weet niet wanneer  je weer een supermarkt vindt. Daarna maar weer richting camping waar er ineens een Elk (grote herten) invasie heerst. Best leuk om te zien dat ze om je camper scharrelen, maar ik ga NIET naar buiten want ze zijn gevaarlijk :-)

Een kijken wat we morgen gaan doen. Yoho NP denk ik.

De groeten allemaal

Fritzel

ps géén foto's maar wel twee verslagen :-)

Reacties

Caro 10-06-2019 08:15 {{button-57501}}

Twee voor de prijs van één, wat een surprise 😄. Wel koud hoor zo’n zomervakantie in Canada. Ik ben benieuwd naar de foto’s van de Elks (of is meervoud Elken?). 😳

Arthur 10-06-2019 09:55 {{button-57507}}

Heb ff gegoogled maar wat een schitterende omgeving! Heel benieuwd naar de foto's!

Yolanda e Ria 10-06-2019 11:47 {{button-57509}}

Klinkt goed. Ik stond daar jaren geleden op de camping in een tentje! Raar hoor grazende elks die je ‘s nachts hoort naast je oor!😊veel groeten uit Vejens aan het strand in DK

Hester 10-06-2019 14:35 {{button-57514}}

Leuk om jullie verhalen te lezen. Heel veel plezier!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan