Dag 5 Naar Banff en weer terug en nog een keer en terug ….

Door Fritzel - 11-06-2019 22:30

Dag 5 Naar Banff en weer terug en nog een keer en terug ….

 

Vandaag maar eens niet op pad met de camper, uitgeslapen tot 7 uur, koffie en lezen. Toen ontbijten en nog meer lezen. Uiteindelijk maar eens gaan douchen en toen besloten we na de koffie richting Banff te wandelen.

Dat bleek achteraf een hele goede keuze te zijn geweest. Er stond aan de overkant naar Banff is 3,5 km, dat zijn waarschijnlijk Canadese kilometers want het waren er aanzienlijk meer!! Maar de wandeling was prachtig, vanaf de campground (zo heet een camping hier) door een bos, met af en toe een geweldig uitzicht, afdalen naar de snelstromende Bow river (af en toe maar een Canadees woord er tussendoor want zo heet die rivier nu eenmaal). Dan moet ik even voelen hoe koud het water is en ik kan iedereen vertellen dat het kraakhelder water is maar ijs- en ijskoud. Ik denk dat er afgelopen week nog op geschaatst is en dat het pas ontdooid is. Wel liepen we vandaag voor het eerst in korte broek buiten maar nog wel een trui aan, het wordt nog eens mooi weer. Tijdens de wandeling loop je af en toe na een beklimming aardig te puffen maar toen vond ik uit dat de campground op 1500 m hoogte ligt en dat de lucht dus ijl is. Op deze hoogte mag ik dus raar praten, want dat doe ik best vaak en dat heet ijlen tenslotte J Na een stuk of 300 foto’s (het is hier écht mooi!) en een paar stevige klimmetjes en spannende afdalingen kwamen we in Banff aan, tenminste dat dachten we. De watervallen in de Bow river bekeken en toen nog 2 kilometer wandelen tot in het centrum van Banff. Alles is hier gebouwd in de koiboi stijl en dat is best leuk, zelfs de Mac. En de Mac was gelijk de enige uitzondering op de 600 souvenirs winkel/shops en wat ze nog meer bedachten. Ook was er nog een winkel die de datum niet zo goed wist want daar kon je alleen maar Kerstspullen kopen en dat is toch gek maar wel erg leuk. En er waren ook nog drie outdoor winkels maar dat is logisch in de bergen. Op een terrasje een kopje koffie en een koekje erbij en daarna bedenken of we terug gingen wandelen.

Nu blijkt hier een soort buurtbus rond te rijden van de campground naar het stadje en terug en dat terug leek ons wel wat. Wij op tijd naar de halte en we dachten dat de bus gratis was. Dat was verkeerd gedacht want de bus kostte 2 dollar, en ik had alleen een briefje van 20 en veel creditcards dus ik dacht effe pinnen maar NEEN. De mevrouw wilde de 20 dollar graag hebben maar heeft geen wisselgeld en dus kregen wij een tegoedbon van 16 dollar die wij ergens in het dorp moesten ophalen. Reuze handig, echt waar!!!

In de camper maar geluncht en toen moesten wij een plan bedenken HOE we die 16 dollar terugkregen, fietsen van de buren lenen vond Yvon niet veilig (ze zijn geen fietsers gewend hier ….) lopen was ook een slecht idee dus uiteindelijk toch de camper maar gestart en het dorp in. Ik zag een mooie parkeerplek achter een politieauto maar daar mocht ik vooral NIET parkeren, dus toch maar iets verderop geparkeerd. Op zoek naar de winkel die geld over had om mijn 16 dollar uit te betalen. De mevrouw in de bewuste winkel was behoorlijk sjaggie, moest haar winst aan een rare buitenlander geven die niet met gepast geld wilde betalen. Met die berg geld op zak maar op zoek naar Tim Hortons, een winkel waar ze heerlijke cappuccino verkopen en die vonden wij ook nog. Even snel internetten en daarna met de camper op zoek naar de Bow river falls van dichtbij. We wilden erheen lopen maar bij het laatste bordje bleek alles afgesloten omdat het nog het broedseizoen van de Elks was of zoiets. Terug de berg op, je moet hier ALTIJD de berg op en met de camper naar beneden gereden met een omweg en toch de mooie waterval kunnen bekijken.

Terug naar de camping en net heerlijk gegeten en straks maar eens kijken wat er op tv is en anders een boek op mijn mobiel lezen :-)

Wat ik helemaal vergeet te vertellen is dat wij een berenalarm hebben gekocht, en het schijnt beter te werken dan Bear Spray namelijk een Zwitserse koeienbel in een mooie blauwe kleur, die bel hang je om je nek en als je wandelt worden de beren bang van het geklingel en kun je veilig wandelen, overal.

 

Tot later maar weer 

 

Fritzel

Reacties

Kees H. 12-06-2019 09:23 {{button-57567}}

Je maakt wat mee op je ouwe dag😆. 3.5 km zal wel 3.5 mile zijn geweest? Oud bordje of zo🤔.
Plezier!!!

Yvonne 12-06-2019 12:11 {{button-57575}}

Ik wilde een opmerking maken over de 3,5 km maar zie dat Kees H. me al voor geweest is!
Komt er nog een foto van Frits met koeienbel, kannie wachten 😉 !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan