Dag 6 Van Banff naar Lake Louise en terug.

Door Fritzel - 12-06-2019 04:14

Dag 6 Van Banff naar Lake Louise en terug.

 

Vanmorgen in alle vroegte richting Lake Louise want het is overal, ondanks dat het lente is en geen hoogseizoen, best wel druk en om een parkeerplek voor onze SRV wagen te hebben willen we er op tijd zijn. Om 7:15 uur weg gereden na afscheid te hebben genomen van onze Haagse buurmannen die vandaag richting Jasper zijn gaan rijden. Het was redelijk rustig op Highway 1 en het verliep soepel maar zagen nog wel ergens veel politie- en brandweerauto’s omdat er in de middenberm een auto op zijn kop lag, niet zo mooi dus :-(

In Lake Louise waren we keurig op tijd op de RV parking, daar eerst maar even ontbijten voor we de wandelschoenen aantrokken en eens gingen kijken naar het blauw-groene water van Lake Louise. Inmiddels kan ik meedelen dat het écht zo mooi van kleur is, terwijl ik dacht dat iedereen zijn foto’s had bewerkt hihi. Het was daar best druk, het leek de Dijk in Volendam wel, overal toeristen (inclusief ons dus ook) en iedereen wilde op de foto of een selfie maken. Wij hadden bedacht dat wij naar Lake Agnes wilden hiken (dat zeggen ze hier ook tenslotte) en al snel werd het rustiger op het steile wandelpad naar boven. Halverwege kwamen we vriendelijke iets oudere Amerikanen tegen en die herkennen ons accent als Nederlands en die meneer was heeel heeeel heeeeeeel lang geleden in Amsterdam geweest en fietste over die grote Daik (de Afsluitdijk) en hij had genoten maar was inmiddels uitgefietst. Toen maar weer door omhoog en het eerst kwamen wij bij Mirror Lake, een prachtig klein meertje (leekje) en na weer een foto of 45 wilden wij verder en toen kwamen we twee dames tegen die langs een andere weg naar Lake Agnes waren gegaan. Wij vroegen hoe leuk dat was en het was een beetje slippery and exciting….. Nou wij zijn voor geen kleintje vervaard op onze superwandelschoenen met goed profiel!! Dat hebben wij geweten hahahahaha Het begin ging steil maar soepel, daarna was het modderig (afgelopen week was er nog sneeuw gevallen!!!) maar daar lachten wij om. Toen een paar bochtjes en ineens stonden we voor een stuk steil omhoog met heuse bergen sneeuw links (ik miste mijn skies!!) Een modderig spoor van maar één schoen breed en rechts een steile afgrond van, ik zal proberen niet te overdrijven 6 kilometer diep!! Oke slechts een meter of 150 diep. Dat was het gedeelte dat die mevrouw bedoelde met exciting denk ik. Yvon is heel dapper maar met glibberige paden en een afgrond iets minder dus achter elkaar hand vasthouden en naar boven praten (ik die vroeger al hoogtevrees had op de zaterdagkrant!!) De sneeuw waren we voorbij en toen echt omhoog klauteren met handen en voeten en was het gelukt J Zijn we bijna boven komen er een stel bejaarde Japanners aan en die hadden we maar afgeraden om zo naar beneden te gaan, een mevrouw liep met een rollator!!

Boven gekomen bij Lake Agnes waren we alle slippery and exciting moments vergeten want wat was dat MOOI!!! Woorden schieten te kort, een half bevroren meer (twee weken eerder had ik nog kunnen schaatsen waarschijnlijk) prachtige majestueuze bergen erom heen en een mooi Teahouse Lake Agnes. Na 750 foto’s in de kou. Op 2134 meter is het best fris met een wind vanuit de bergen over een bevroren meer snel naar binnen en tactisch een plekje bemachtigd en thee, warme chocolade melk met marshmallows (!?!?!?) en twee apple crumble pie's. Omdat ze daar boven géén elektriciteit hebben dus niet pinnen en contant betalen bij het bestellen en het was slechts 26 dollar, ik gaf 30 en de mevrouw  vroeg wil je nog geld terug? Dus ik dacht het arme schaap moet iedere morgen het hele eind omhoog ploeteren met allemaal cake en taart op haar nek en dacht laat maar zitten. Ik ben de kwaadste niet….. Daarna nog 300 foto’s genomen van het meer en watervallen en toen naar beneden en dat ging best soepel over de easy road J En het leuke is dan dat je alle hoofden van de mensen die omhoog moeten ziet en die staan altijd op standje “ is het nog ver want het is zooooo steil en zwaar” hahahaha en dan zei ik in mijn beste Engels, two hours hahahahaha Uiteindelijk weer bij het groen-blauwe of was het blauw-groene meer aangekomen en daar nog even het Fairmont hotel gefotografeerd en 623 foto’s van het meer. Het hotel kennen de meeste mensen (de iets ouderen dan) van de film The Shining met Jack Nicholson :-)

Daarna naar de camper en geluncht, zo handig je huis op wielen bij je te hebben en ik twijfel of ik mijzelf nu Koko of Pipo voel, laten we het maar op Pipo houden. Terug gekomen eerst even langs Tim Hortons voor de koffie en het internet, het vorige verslag op internet gezet en proberen of de foto’s erbij kunnen maar lukte nog niet. Dat wordt helaas voor iedereen een lange dia avond bij mij thuis, ik heb nu al medelijden met 1200 foto’s van bergen en 900 dezelfde en al die meren en Elks hihihi

Op de campground scheen de zon uitbundig dus we konden voor het eerst buiten in de zon zitten zonder te bevriezen.

Morgen op weg naar Jasper en onderweg nog wat toeristische attracties.

 

Vanmorgen liepen de Elks weer over de camping te wandelen en eten en Yvon ging even naar het washok en toen ze naar buiten wilde stond daar een Elk te staan en kon ze niet naar buiten dus een paar keer de deur open en dicht en de Elk was afgeleid en toen kon ze snel erlangs en de camper in. Blij dat het geen beer was!!!

 

Tot een volgende keer

 

De groeten

 

Fritzel

Reacties

Edith 12-06-2019 09:21 {{button-57566}}

heerlijk die verhalen. Ik zie je zo naar boven 'kruipen' ha,ha.ha...... Maar wel stoer hoor dat je het gehaald hebt. Komen de foto's later?

Kees H. 12-06-2019 09:35 {{button-57569}}

Ha ha die Fritzel "overdrive". Mooi allemaal te lezen.

Meike 12-06-2019 20:55 {{button-57586}}

Te leuk om te lezen. Wij zijn ook via dat steile pad naar Lake Agnes gelopen.

Margot 12-06-2019 22:19 {{button-57587}}

Wat heerlijk om te lezen Frits. Prachtig om deze reis te mogen maken samen. Geniet lekker dan doen jullie lezers dat ook :-)

Arthur 15-06-2019 09:44 {{button-57680}}

Nog spannender en we hadden dit bericht nooit te lezen gekregen... Maar.. klinkt allemaal prachtig en ik wordt steeds nieuwsgieriger naar de plaatjes!
Het toeval wil dat ik op dit moment ook even logeer in een grote camper in Duitsland...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan