Dag 11 Van Jasper naar Clearwater

Door Fritzel - 18-06-2019 04:32

Dag 11 Van Jasper naar Clearwater

 

Het was een echte reisdag dus gisteravond moe, je bent opa of niet tenslotte. Maar gistermorgen was het een stralende dag om te rijden en ik dacht in mijn onschuld dat we de bergen (the Rockies) achter ons lieten maar nee, ook hier is het niet vlak zoals in Nederland. Eerst even tanken en het was en is duur de benzine in de bergen, $ 1,20 dat is € 0,74 per liter maar ik heb al getankt voor    $ 1,06 en dat is ruim € 0,70 cent per liter!! Ook hier zijn het oplichters maar later heb ik ook nog getankt voor $ 1,37 en tot zover het economische nieuws.

Na het tanken en denken of we nog naar Tim Hortons gingen voor lekkere koffie en internet of niet. Dus gewoon op pad gingen wij. De weg was, wie had iets anders verwacht, PRACHTIG. Blauwe luchten, besneeuwde bergtoppen, watervallen en blauwe bergmeren. Je rijdt dan met 90 km/u (ze doen hier alles redelijk normaal in meter en liters enzo) op de cruisecontrol met de SRV wagen en je zit alleen maar om je heen te kijken en denken of je zoiets al gezien hebt of niet. Meestal is het niet zo en dat maakt het zo bijzonder. Wij zijn 10 dagen op pad en iedere dag zijn wij weer verbaasd over het natuurschoon en denkt mooier kan het niet meer en iedere keer word je weer verrast door moedertje natuur. Na een uurtje rijden we van Alberta (een provincie of zo) British Columbia in en we vertrokken om 09:00 uur uit Jasper en bij het binnenkomen van BC (zo korten ze British Columbia af) was het alweer 9 uur, een andere tijdzone dus.

En net toen we BC waren binnengereden kwamen we Mount Robson tegen, de hoogste berg van Canada en bijna 4.000 meter hoog (3.954 m om precies te zijn) Daar was een bezoekerscentrum en daar stond een vriendelijk parkwachter die al dacht dat wij uit Nederland kwamen, hij had Duits geleerd op school en om excursies te geven (zal wel een avondschool geweest zijn op latere leeftijd) en hij hoorde dat wij net even anders spraken met elkaar. Een reuze aardige man die van alles over de natuur, de gletsjers en het klimaat wist te vertellen en niet te vergeten over the wildlife!!! Hij was eigenlijk een wetenschapper maar vond parkwachter zijn veeeeel leuker. Hij legde ons uit dat bij de één het glas halfvol is (moi dus) en bij een ander het glas halfleeg, dan concludeert de wetenschapper dat je een verkeerd glas hebt gebruikt. Dit vertaal ik uit zijn wetenschappelijke Engels. Hij had bijna voor alles een oplossing :-)

Toen een heerlijk kopje koffie gedronken in het restaurant en omdat het zulk lekker weer was buiten gaan zitten en met een muffin erbij, natuurlijk. En er komt een Nederlands stel naar buiten, goedemorgen enzo. Nog een Nederlands stel en uiteindelijk zaten we met 10 Nederlanders op het terras. Toen wij klaar waren zei ik nog “ we zijn er bijnaaaaaa”  en waar is mevrouw Martine van OS van omroep MAX? Die hadden ze opgesloten zeiden ze :-)

Wij lopen richting camper en zie ik een volbepakte Surly (merk) fiets staan en een Canadees ernaast. Hij was op weg naar Toronto vanuit Vancouver. Ik zeg nog lekkere heuveltjes hier, maar ze waren niet stijl en hij had de tijd, ik zeg waar slaap je dan? In the woods, wildkamperen en ik nog en de beren dan??? Die ontlopen de mensen meestal zei hij en ik dacht oeps, not my cup of tea haha

Toen de auto weer in en verder onderweg en de bergen werden iets lagen en we reden steeds meer de bewoonde wereld in (een huis om het kwarrtier of zo en soms een afslag de bush in. Uiteindelijk aangekomen in Clearwater bij Dutch Lake, what’s in a name ….. Een mooie camping gelegen een een meertje, het Dutch lake dus. Buiten vliegen er een paar muggen en op de grond wandelen rooie mieren dus ik ben daar banger voor dan voor een Grizzly, maar insmeren met een speciaal spul en ze doen bijna niets meer, dat ongedierte.

Wel binnen gegeten en toen het donker werd maar eens slapen en de afgelopen dagen hadden we frisse en soms koude nachten, hier niet, overdag was het 30C en in de nacht slechts 23 C dus geen joggingpakken en sokken meer aan.

Morgen meer en verder hier

Tot weer iets later

Greetz Fritzel

Reacties

Arthur 18-06-2019 10:02 {{button-57769}}

Geweldig Frits! Blijft leuk om al jullie belevenissen te volgen!
Groeten vanuit Swieradow Polen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan