Dag 17 Van Pinantan Lake naar Whistler.

Door Fritzel - 23-06-2019 05:36

Dag 17 Van Pinantan Lake naar Whistler.

Vanmorgen een beetje een raar begin van de dag. Mijn broertje Peter is jarig en voor ik wakker ben is hij bijna niet meer jarig J En we gingen weg van onze leukste camping tot nu toe en ook nog dag gezegd tegen de beide Canadese buren en dat viel zwaarder dan gedacht. Je kent die mensen net twee dagen, of kennen, je hebt twee dagen met ze gepraat over van alles en nog wat en dan ga je gewoon weg en weet je dat je die mensen nooit meer ziet. Word ik ook nog sentimenteel op mijn oude dag? Gelukkig had Yvon het ook en zij miste de honden ook meteen!! Ja de rit naar Whistler. Welke superlatieven zal ik er eens op loslaten? Maar het begon dat wij even naar de Mall in Kamloops reden. De schijf van mijn Macbook zou vol zijn dus aan zwager Pim gevraagd wát te doen en hij zei koop een USB stick en pomp alle foto’s daarop en je kan weer verder. Ik de Mall wist ik een Media Markt te vinden, sticky gekocht en door richting Highway 99 (klinkt als een Albert Heyn reclame route 99 !) want iedereen vertelde dat het een prachtige weg was met meren, watervallen, bossen en natuurlijk bergen want het is Canada. Nou we begonnen vrij rustig, op een redelijk rustige weg qua bochten maar daar waren weer de afgronden en soms wel spannend en als ik dan op mijn gemak om mij heen ga kijken verlaat ik mijn baan wel eens maar goed, het is gelukt en toen verder. Na de afgronden en mooie meren die zoooooo helder zijn, schoner dan kraanwater denk ik, dat je wel tot de bodem kan kijken en neeee niet slechts 15 cm diep! Toen was het al bijna lunchtijd dus een parkeerplaats gevonden waar we rustig in de warme zon konden eten. Ik zat nog te eten en Yvon wilde foto’s maken en ik hoor haar in gesprek met een oudere meneer. Die was van het vroegere Oost Duitsland, naar het Westen gevlucht en geëmigreerd naar Canada en inmiddels was hij 90, fotografeerde veel en heeft een eigen You-Tube kanaal. Zijn jongere vriend van 75 had een verrekijker en liet ons een Indianen kerkhof zien en toen ik keek zei ik nog wat een bloemenpracht en hij antwoordde, allemaal plastic bloemen, they last longer ;)!! We stapten weer in waarop de oude man tegen ons zei, over de brug gelijk linksaf slaan. Dus dat deden wij dus braaf en vooral omdat mw. TomTom dat ook tegen mij zei ;-)

Iets later tref je een prachtig meer dus parkeren en foto’s maken. Komt er een meisje op een R3 aangereden, ik zeg R3, ja 320 cc, kom je daar de berg mee op? Net aan zei ze maar ook vertelde ze dat ze in Jasper had gewandeld en tot over haar knieën in de sneeuw liep. Wij hadden echt geluk daar!!! En toen begonnen de echte bergen en we dachten dat we geen bergen meer hadden zoals de Rockies maar er waren weer hele hoge bergen met sneeuw en dat zijn de Coastal Mountains (jaja een leerzame blog) en vaak zijn de toppen hoger dan 3.000 m. En we gingen met 14% omhoog, 13% omlaag en ik dacht als ik mijn remmen niet wil laten smelten terugschakelen (in een automaat…) maar er is een bergstand 2 en dan hobbel je met 50 km/u de berg af en ook weer op. Dus ik reed steeds op kop van de file haha maar dan even aan de kant en alles laten passeren en dan weer rustig door hobbelen. Ik denk dat ik nog nooit zoveel bochten heb genomen op één dag, niet normaal en zelfs haarspeldbochten!! Maar het uitzicht, als ik kon kijken, vergoedde veel, zo niet alles. Het is en blijft maar prachtig en verveelt nog steeds niet en steeds weer nieuwe watervallen en blauwe meren. (en bergen en bomen ook hihi)

De campground die ik geboekt heb ligt aan die mooie Highway 99 en dan #55, mw. TomTom kent het niet dus eerst naar Whistler gereden en toen naar Squamish (mooie Indiaanse namen) en daartussen moest het liggen en net toen we dachten dat we iets gemist hadden zagen we het campingbord. Wat een mazzel. En weer bergje op en hoger en toen naar de Office. Ik had gereserveerd dus gelijk doorrijden en we dachten wáár komen we nu weer terecht maar het is gewoon wederom PRACHTIG, op een richel hoog op een berg met zicht op nog veel meer hoge bergen, SUPER :-) Het is niet heel warm en het waait een beetje maar verder geweldig dat uitzicht. A room with a view we have!! Nu maar eens kijken hoe we onze dagen hier gaan doorbrengen. Ik houd jullie op de hoogte enne we hebben een nieuw spreekwoord.

Wij zien KOEIEN op de weg!!!

Rijden we en ineens iedereen in de ankers, lopen er 7 koeien op de weg, weer eens iets anders dan beren of herten want die hebben we al zoooveel gezien haha

En voor de weerdeskundigen, Yellowstone is ook dicht in verband met de SummerSnow ;-) Het moet niet gekker worden hier en ik zit weer in een ski gebied …..

Een fijne zondag en tot later

Fritzel

Reacties

Tiny 23-06-2019 09:29 {{button-57892}}

Geniet maar lekker van de sneeuw, jullie liever dan ik

Ria 23-06-2019 11:20 {{button-57896}}

Het blijft een heel avontuur Frits! En wat heb je een mooi verhaal te vertellen, met humor ook!

Zo leuk om te lezen!


Groetjes voor jullie, uit een heel zonnig Gouda!!

Gerard 23-06-2019 11:51 {{button-57898}}

Net een dag of 2 geleden ingestapt, in jullie tour belevingen.
Lees ik overal beren op de weg, en door vele bochten moeten wringen, tot U turns aan toe.
Parkeren insteken (nee niet doorhalen) gewoon tig keer heen en weren.
Prachtige avonturen, ritten en wandelingen.
En dan na je trip al die dia's moeten framen:)
Bij deze nogmaals dank voor het toevoegen, aan je volgers.
Leuk om te lezen hoe jullie vooral genieten, van alles wat op jullie wegen paden komt
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan