Dag 21 Van Nanaimo naar Port Alberni

Door Fritzel - 28-06-2019 05:11

Dag 21 Van Nanaimo naar Port Alberni

Gistermorgen hoefden we niet vroeg op te staan en genoten we van een ontbijt in de zon, het leek wel vakantie! Op het gemak alles inpakken en toen maar richting Port Alberni en het was niet ver dus konden we even langs onze grote vriend Tim Hortons voor heerlijke koffie. Gisteren op internet gekeken welke kant ik op moest want we wilden naar dezelfde als gistermiddag. Ik mw. TomTom uitgelegd waar ik heen wilde en had zelf ook een goed plan qua richting. Om een lang verhaal kort te maken, we kwamen ongeveer overal in Nanaimo waar we NIET wilden komen maar de rit was leuk en zo zie je nog eens iets van de omgeving. Uiteindelijk de zoektocht naar Tim gestaakt en Port Alberni opgegeven aan mw. TomTom en wat denk je, rijden we ineens langs een Tim Hortons, wel een andere maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijke koffie en zicht op de drive-thru Tim en dan zie je allerlei mensen koffie halen in de auto. Zo makkelijk is het leven soms. Na Tim gingen we echt richting Port Alberni en kwamen we langs een tankstation met lage prijzen dus even vlug 100 dollar erin en gaan.

Over de rit kan ik kort zijn, het was weer een geweldige rit langs prachtige stadjes (voor zover we ze konden zien vanuit de SRV wagen) en door mooie bossen. De campingbaas van Lake Pinantan (van een tijdje terug) wist te vertellen dat we langs grote Ceders kwamen en daarna langs een heerlijke Bakery. Toen we na een uurtje langs de Cathedral Grove reden (zoals het park met de grote Ceders heet) waren alle parkeerplaatsen vol en niemand van plan weg te gaan en de SRV wagen in de berm zetten vond ik ook al geen goed plan, dus morgen dan maar en we reden door. Vlakbij het plaatsje Port Alberni reden we om een berg hard naar beneden en zag ik in mijn ooghoek een bakery, zo jammer en je kan overal keren maar niet als je het wil. Even later passeerden wij een Walmart, in the middle of nowhere, en dat maakte ons blij. Vlak daarna langs een Tim en mijn dag was goed :-)

Vrij vlug kwamen wij bij de camping aan en op de gereserveerde plek stond nog een grote trailer (een mega grote caravan dus) met een loslopende pitbull erbij. Wij gingen dus maar niets vragen en terug naar de receptie en daar mochten we een andere plek uitkiezen. Een mooi plekje gevonden en toen gingen we maar eens wandelen, er was een trail naar de river, de Somass river (voor wie het wil bekijken op Google Maps). Het was een korte maar leuke wandeling, koeien bekeken met kalfjes (je moet wat) en langs de rivier weer terug omhoog en konden we de verdiende koffie drinken.

Tijdens het koffiedrinken zagen we een aantal Bald Eagles (nee, geen familie) en we zagen twee eenden voorbij vliegen, wat niet zo bijzonder is, maar wel dat er twee Gieren (Vultures) achter aan gingen!!!

Het avondeten ook weer buiten aan de picknicktafel genuttigd en daarna veel lezen en zo kwam er ook een eind aan deze mooie vakantiedag :-) Oh ja, het begon ook te donderen vanwege naderend onweer ….

Tot morgen

Fritzel

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan