Dag 22 Port Alberni en mooie omgeving.

Door Fritzel - 28-06-2019 05:13

Dag 22 Port Alberni en mooie omgeving.

Vanmorgen wakker geworden door de ultieme kampeerervaring, getik op het dak en steeds harder. Zo gezellig dat geluid als je droog zit maar het betekende wel dat het regende dat het goot en ging harder en harder…. Dan denk je SHIT, we willen van alles doen en bekijken maar we bekeken na het ontbijt alleen de tablets met krantenberichten en de boeken die we lezen. Toen na het tweede kopje koffie bedachten we dat we wel naar de Walmart konden gaan, we moesten twee dingen kopen, en daarna naar Tim Hortons natuurlijk en áls het droog zou worden misschien wel even naar Cathedral Grove. Boel losgehaald en richting Walmart, daar ruim geparkeerd en naar binnen. Wij hadden bij de vorige Walmart twee emmers oploskoffie gekocht (lekker goedkoop) maar het bleek filterkoffie te zijn nadat we allebei een kopje prut ophadden. Dus een nieuwe bus terugbrengen moet kunnen, en toevallig had ik het bonnetje uit Squamish nog (zo toevallig is dat niet want ik gooi nooit iets weg hihi) dus de mevrouw stortte het geld terug op de creditcard en wij zeiden dat we nog een aangebroken blik hadden maar ook dat blik kon worden terug genomen. Bij ons zou dat écht niet kunnen!! Nou de twee dingen opgezocht die wel nodig hadden en nog 35 andere dingen waar we “toevallig” langs liepen J Alles weer opgeborgen in de camper en Yvon ging het laatste aangebroken koffieblik ook terugbrengen en ik zette vast koffie. Echt handig een camper.

Toen onderweg naar Cathedral Grove want het was echt droog geworden. Via een prachtige weg bergop en -af en allerlei scherpe en minder scherpe bochten kwamen we aan bij een mini parkeerplaats die gewoon vol was. Goede raad was duur!! Maar gewoon dubbel geparkeerd en maar eens kijken wie er al naar huis wilde. Gelukkig wilden wat mensen weg en mijn SRV wagen paste er precies tussen. Toen eerst maar even lunchen en daarna de boompjes bekijken. Er staan bomen van 800 jaar oud met soms een omtrek van bijna 10 meter en soms bijna 80 meter hoog, er stond een plaatje bij dat sommige bomen ouder dan de Toren van Pisa zijn en ook veeeeeel hoger. Ik denk dat de meeste lezers geen idee van de Toren in Pisa hebben of weten waar die staat :-)

Het is bijna saai maar het bos is wederom GEWELDIG, die bomen zijn echt hoog en dik en het is alsof je in een oerwoud loopt (dat heb ik op Discovery gezien want ik ben nog nooit in een oerwoud geweest). Veel bomen begroeid met mos en alles is groen, groener en nog veel groener, heel apart. Na wederom een meertje te hebben gefotografeerd kwamen we aan bij de dikste en oudste boom van 800 jaar Oud(t) Familie? Ik probeer er een foto bij te zetten straks want ineens is grote Fritzel een Fritsje vergeleken bij die boomstam hahaha.

De wandeling was prachtig maar we gingen toch maar weer terug en op zoek naar de Bakery. Die vond ik ook omdat ik op tijd remde bij een onoverzichtelijke bocht en daar was een winkel met heerlijk ijs, koffie en heel veel chocolade. De meeste vrouwen zouden deze winkel plunderen vrees ik, pindarotsjes in allerlei soorten en maten, fudge (niet een klein snoepje, nee een heel blok !!) en ook double salted drop (dubbelgezouten dus) en Krijtjes, griotten en Stroopwafels kortom een paradijs. Nou wij namen een overheerlijk ijsje en koffie wat ook lekker was. Na een half uurtje verlaten wij met pijn in ons hart én portemonnee dit Walhalla voor chocolade liefhebbers/sters en gingen wij richting campground.

Gisteren toen we vlakbij de camping waren zagen wij een parkeerplaats en vissers, daar geef ik helemaal niets om maar vandaag toch meer even kijken. Op een zandbank (van grind) stonden een aantal mannen hun werphengels uit te gooien en we zagen ze regelmatig een zalm vangen. Leuk om te zien dus we liepen een trap af en daar onderaan was een jongen van een jaar of 16 zijn gevangen zalmen aan het ontdoen van hun ingewanden en gooide dat weg. Zijn moeder zat erbij te kijken en vertelde dat een zalm 20 dollar oplevert, dus een goede bussines en ook zei ze dat de Bald Eagles (ze waren er weer) in boomtoppen kijken en afwachten tot iedereen weg is en dan eten ze de ingewanden op (wat een feest). In allerlei boomtoppen zagen we vier Eagles, prachtig gewoon en de mannen vingen achter elkaar zalm. Er was ook een mooie hond en alle mannen gooiden stenen in het water die de hond letterlijk opdook, soms zag je alleen zijn staart boven het water uit kwispelen, onwijs leuk.

Toch maar richting campground gegaan en de SRV wagen wederom scheef geparkeerd, als je niet oppast val je zo door de deur naar buiten, gordels om dus maar de borden glijden ook weg, nou ja, straks 6x heen en weer emmeren met de SRV wagen.

Een fijne vrijdag en bijna weekend

Groeten Fritzel    

Reacties

Kees H. 28-06-2019 10:18 {{button-57994}}

Nou nou en het gaat maar door al die mooie (lekkere) dingen😆.

Trouwens er nu pas achter gekomen waar de foto's staan🙄
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan