Dag 27 Victoria downtown en terug

Door Fritzel - 04-07-2019 07:25

Dag 27 Victoria downtown en terug

Vanmorgen redelijk op tijd opgestaan want we gaan Victoria verkennen en wat verwacht je van een stad in het zuiden van Vancouver Island, nou een stadje zoals Leidschendam maar nee, daarin heb ik mij aardig vergist. Na het ontbijt en nog niet die enge melk genomen op pad richting bus. Gisteren op de wandeling 45 bushaltes gepasseerd dus we wisten de weg. En Yvon dacht dat het aan deze kant van de weg was en daar stond een paaltje met busstop, ik zei we moeten aan de overkant staan en ik vind het een gekke bushalte, verderop was er een échte halte met bushokje, bankje en keurig busdienstregelingsbordje. Ze zag een mevrouw met hond en vroeg het en we moesten aan de overkant staan (1-0) daar kwamen nog een paar andere Nederlanders aangelopen die óók met de bus meegingen dus je staat gelijk over vakantie ervaringen te praten en daar was de mevrouw met de hond weer. Dit was NIET de halte we moesten naar het bushokje verderop (2-0 hihi)…. (Pffffffff maar ach meestal is het andersom ;-)) maar wel de bus gemist maar er kwam er vast nog wel een. Inmiddels nog een paar oudere (jawel nog ouder dan ik) Nederlanders en zo gingen we met een Nederlandse enclave bovenin de dubbeldeksbus zitten. Het leek wel een schoolreisje :-)

De oudere mevrouw wist precies waar we eruit moesten dus dat was goed geregeld. Over een heuvel rijd je richting stad en dan zie je dat het veel groter is dan Leidschendam haha. En we zagen overal oude en hele mooie gebouwen. Dus bus uit en wandelen maar, het werd nog warm ook dus de trui maar uit en er was zoveel te zien. En na een aantal foto’s, de een nog mooier dan de andere, op jacht naar koffie. Toevallig had ik gezien dat er een Dutch Bakery was en daar maar naar binnen en allemaal “Nederlands” gebak, Tompouce, mokkagebak, saucijze broodjes en bergen chocola. Ik bestelde koffie en een Tompouce, toen zei mevrouw Johanna van de bediening JA TOM POES en ze zei gelijk dat ze uit Oosterbeek bij Arnhem kwam. Zo grappig en weer sloten filterkoffie en eigenlijk best lekker en genoten van het gebak.

De winkel uit en hobbelen door de stad, een mooi oud gedeelte en via een Presbyteriaanse kerk door naar de haven en daar heerlijk gewandeld en het Parliaments Building bekeken en gefotografeerd (natuurlijk) en weer terug richting nog ouder gedeelte van de stad via allerlei outdoor winkels en boekwinkels die er prachtig zijn. Toch Tim nog even met een bezoekje vereerd en toen met versleten voeten weer een bushalte zoeken voor de terug reis. Die ging vrij soepel en iedereen die uitstapt bedankt de chauffeur, keurig vind ik dat. En toen er een meneer met een scootmobiel uit moest, roept hij dat door de bus, schuift er een plank naar buiten en rijdt die meneer zo weg, reuze handig en iedereen wacht keurig op zijn of haar beurt. Een verademing :-)

Toen we terugkwamen op de campground begon mijn mobiel te trillen en kreeg ik allerlei berichten over het Nederlands dames elftal wat de finale gehaald heeft. Toch wel leuk eigenlijk. En nu zit deze dag er ook weer op en morgen nog een dagje hier en daarna naar onze laatste halte …….

Een fijne donderdag allemaal

Fritzel

Reacties

Kees H. 04-07-2019 09:14 {{button-58055}}

Parbleu, wat een leuk verhaal weer👌

Ria 04-07-2019 13:57 {{button-58059}}

Alweer een mooi verhaal Frits!
En fijn dat je zo genoten hebt van die lekkere Tompouce!

Groetjes ook aan Yvon!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan