Dag 28 Victoria – Butchart Gardens

Door Fritzel - 06-07-2019 03:15

Dag 28 Victoria – Butchart Gardens

Vandaag alweer met een zonnetje opgestaan en buiten ontbeten. Het is inmiddels wel een hele dag geleden en voor de lezers twee dagen maar goed, ik schrijf toch nog maar even wat over de donderdag. Butchart Garden is een soort Keukenhof maar dan op zijn Canadees. Als je googled op die naam dan kom je alles te weten over de historie van de tuin maar een dame uit Engeland zat zich te vervelen geloof ik en vond een stukje braakliggend grond, nam haar schepje en emmertje mee en begon een bloementuintje. Het is inmiddels een heel groot terrein met Japanse tuinen, Italiaanse (??) en Engelse tuinen en het is echt mooi. Het is géén Keukenhof en minder druk, gelukkig maar heel mooi alleen zijn sommige stukjes wat knullig en zo zou ik die bloemen ook planten maar naar mijn tuin komt niemand kijken, laat staan dat ik er geld voor kan vragen (en eigenlijk is het vooral Yvon haar werk én tuin). Het was oprecht de moeite waard en we hebben er plezierig rondgelopen in de zon. Ook een kopje koffie gedaan en met wat Nederlanders gesproken, want in Canada haal je ze er zo uit haha.

Toen maar terug via de toeristische route en dat is best leuk alleen als je denkt NU links dan ben je net te laat en er al voorbij en op die binnenwegen keren met de SRV wagen is geen sinecure!!! Wij hadden het plan opgevat om ergens op een mooie plek te gaan lunchen, stoeltjes waren mee en al het eten ook. Maar na 8 gemiste afslagen en mw. TomTom werkte ook al niet mee waren we vlak bij de camping :-) Eerst nog even naar de supermarkt maar wat ik al eerder schreef, in het westen van Canada zijn ze niet zo gewend aan campers dus zijn de parkeerplaatsen niet zo groot, denk ik een plekje te hebben gevonden, dan sluit mijn redelijk lange achterkant de hele weg af, dus na vier rondjes zag ik vier kleine parkeerplekjes en dat werd mijn ruime parkeerplek!! We hadden niet veel meer nodig tegen het einde van de vakantie en de camper huur. Dus een brood en geen enge melk meer maar wel boter. Normaal doet de cassiére alles in plastic tasjes maar hier deden ze het in een grote papieren zak. Dat wilde Yvon wel om als een Échte Amerikaanse met een papieren zak met groceries over een parkeerplaats te lopen (zo hebben we allemaal onze dromen) Op de camping heerlijk geluncht en toen eigenlijk een vrije namiddag. Een beetje koffie drinken en lezen, het leek wel vakantie!!!

Na het avondeten besproken hoe we op vrijdag richting Ferry zouden reizen enzo, hoe laat vooral, de boot gaat op ieder heel uur dus makkelijk onthouden.

Mijn kortste verhaal denk ik deze vakantie.

Morgen richting Vancouver, nu écht de laatste etappe :-(

Tot later maar weer

Fritzel

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan